Служебният министър-председател Гълъб Донев косвено обвини депутатка от ГЕРБ, че

...
Служебният министър-председател Гълъб Донев косвено обвини депутатка от ГЕРБ, че
Коментари Харесай

Гълъб Донев отказа на депутат отчет за уволнените от кабинета Петков

Служебният министър-председател Гълъб Донев индиректно упрекна депутатка от ГЕРБ, че не познава разпоредбите на парламентарния надзор, и отхвърли да отговори на въпрос за уволненията и назначенията в държавните предприятия в интервала 11 декември 2021 -2 август 2022 година Това е времето, в което на власт бе държавното управление на Кирил Петков, заяви " Сега ".

Въпросът за кадруването е заложен от Десислава Трифонова. Народната представителка от ГЕРБ е поискала в границите на парламентарния надзор служебният министър председател да даде подробна информация - систематизирани данни и разбивка по министерства и организации -колко шефове са били освободени, в какъв брой държавни компании е имало промени в управителните органи, какъв брой чиновници са били уволнени, съкратени или са напуснали непринудено, къде какъв брой нови фрагменти са били назначени.

Въпросът на Трифонова е просторен, но отговорът на Гълъб Донев е съвсем лаконичен. Точно в 3 фрази служебният министър председател изяснява, че не е негова работа да готви и показва сходни информации за " минали интервали "   и че в случай че депутатката демонстрира интерес, може да получи информация за прекратяването на трудови и служебни връзки в администрацията на Министерския съвет.

Ако държи да получи желаните данни, Трифонова ще би трябвало да направи нов опит, като зададе въпрос на всеки от министрите, под чиято настойчивост има държавни предприятия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР