Служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев определи ресорите на

...
Служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев определи ресорите на
Коментари Харесай

Министър Асен Меджидиев определи ресорите на заместниците си

Служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев дефинира ресорите на своите трима заместници във ведомството, оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Заместник-министър доктор Динко Странски ще дава отговор за следните дирекции на Министерството на здравеопазването: „ Лечебни действия “, „ Опазване на публичното здраве и здравен надзор “, както и дирекция „ Търговски сдружения и благосъстоятелност “.

Д-р Странски ще управлява работата на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, на Националния център по заразни и паразитни заболявания, на Националния център по трансфузионна хематология и районните центрове по трансфузионна хематология, на Националния център по радиобиология и радиационна отбрана и на Националната експертна лекарска комисия. Той ще дава отговор и за центровете за незабавна здравна помощ, както и за признание на професионални квалификации по контролирани медицински специалности и специалности в системата на опазването на здравето.

Заместник-министър Катя Ивкова ще реализира съгласуваност и надзор върху политиките в системата на опазването на здравето в областите на активност на дирекциите „ Международни планове и стратегии “, „ Европейска съгласуваност и интернационално съдействие “, „ Електронно опазване на здравето “ и „ Защита на правата на пациентите “.

Тя ще реализира надзор върху активността на Центъра за асистирана репродукция и Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ. Тя ще дава отговор и за домовете за медико-социални грижи за деца и за центровете за сложно обслужване на деца с увреждания и хронични болести.

Заместник-министър доктор Александър Златанов ще реализира съгласуваност и надзор върху политиките в системата на опазването на здравето в следните дирекции на министерството: „ Бюджет и финанси “, „ Лекарствена политика “, както и отдел „ Обществени поръчки “ в дирекция „ Стопански действия и публични поръчки “.

Д-р Златанов ще реализира надзор върху Националния център по публично здраве и разбори, Изпълнителната организация по медикаментите, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули, както и върху активността на районните здравни инспекции и държавните психиатрични лечебни заведения.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР