Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев поиска оставката на

...
Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев поиска оставката на
Коментари Харесай

След тежкия инцидент в Бургас и загиналите 2-ма полицаи! Деян Моллов подаде оставката си

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев изиска оставката на заместник-директора на „ Гранична полиция “ Деян Моллов. Моллов беше шеф на „ Гранична полиция “, само че при започване на август беше намален до заместител. В края на деня през вчерашния ден Моллов подава оставката си.

„ Основна причина за случая са не до дъно точно изпълнени функционалности на „ Гранична полиция “, тъй като тези лица не е трябвало да могат да преминат границата. Очаквам оставката на Моллов до края на деня “, сподели Демерджиев. По-рано в четвъртък той сподели, че „ каналджиите оповестиха война на българската страна. И тя ще отговори с цялата си мощност на това предизвикателство “.

Двама служители на реда починаха при опит да спрат рейс, пренасящ 47 незаконни мигранти. Единият е 43-годишен пълководец на поделение, а другият е чиновник патрулно-постова активност, оповестиха от полицията. Те са реагирали на сигнал, че бял рейс не е извършил предписание на гранични патрули и навлиза в Бургас. В петък в Бургас е разгласен ден на печал.


„ В този рейс е имало 47 души и органите на гранична полиция са имали ограничаване на дейностите. Те са имали за задача да отклонят рейса и той да понижи скоростта по натурален метод, с цел да няма 47 починали “, сподели вътрешният министър Иван Демерджиев.

Пътниците в рейса, както и хората, които са ги превозвали са от Сирия. Непосредствено след злополуката е арестувано " едно лице, което не е от групата ", за което има данни, че е взело участие в транспорта. По късно край Първомай е арестуван още един мъж, за който също се допуска, че е съдействал при превозването на мигрантите. " Двете лица са сирийски жители със статут на бежанци “, споделиха от полицията в Бургас.

„ Оказва се, че в огромната си част така наречен каналджии са непознати жители, които обитават в България “, сподели вътрешният министър. „ Имаше данни, че наши чиновници са забъркани в тези схеми. Ако тази информация се удостовери, те ще бъдат издирени и изправени пред закона. Аз съм изумен, по какъв начин при такова засищане на границата с разполагаем състав, се позволява такива групи да стигат до вътрешността на страната “, сподели Демерджиев.

Установено е, че рейсът е благосъстоятелност на хасковска компания и е бракуван. „ Изяснили сме по какъв начин е добит. Задържали сме притежателя, който го е продал на тези лица “, сподели Демерджиев. Вътрешният министър изясни, че е известно къде са натоварени мигрантите, което дава изясненост и от кое място са влезнали в страната. „ Това е пресечена гориста околност, която е сложна за покриване. Този регион не е гарантиран с техника “, сподели Демерджиев.

За защита на границата са изпратени още 100 военни и 12 дрона. Ще бъде направена инспекция и на бежанските центрове за търсене на лица, които се занимават с образуване на трафик на хора.

В началото на август служебният вътрешен министър Иван Демерджиев посети българо-турската граница. Той сподели, че мигрантският напън през юли е повишен с 24 на 100 спрямо юни. " Около 860 служители на реда от вътрешността на страната са командировани да оказват помощ на " Граничната полиция ", сподели Демерджиев.

По думите му през първите седем месеца на година са направени над 60 хиляди опита за нелегално влизане през границата. В началото на август Демерджиев сподели, че няма потребност от спомагателни елементи от военни, оградата на границата е в положително положение, а техническите уреди са изправни. svobodnaevropa

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР