Служебният министър на правосъдието е възложил на Дирекция "Вътрешен одит"

...
Служебният министър на правосъдието е възложил на Дирекция "Вътрешен одит"
Коментари Харесай

Стоилов започва проверка на Агенцията по вписвания и Търговския регистър

Служебният министър на правораздаването е упълномощил на Дирекция "Вътрешен одит " и инспектората към ведомството да извършат инспекция на Агенцията по вписванията, Търговския указател, Дирекция "Българско поданство ", както и на регистъра на особените залози.

Това стана ясно на брифинг на правосъдния министър Янаки Стоилов, на който показа главните си задания и екипа си. По думите му задачата на инспекциите е да се усъвършенства обслужването на жителите.

Освен това ще бъдат тествани и публичните поръчки на министерството, подписани през последните години. Ще се направи обзор на активността и резултатите на Националния механизъм за битка с корупцията, проведената престъпност, правосъдната промяна, министерството на вътрешните работи, Върховният касационен съд, Върховният административен съд и прокуратурата.

Ще се извърши инспекция и в местата за отнемане от независимост.

Министър Стоилов показа и екипа си:

Зам.-министър е Мария Павлова - следовател в Националната следствена работа и предходен министър на правораздаването в служебното правителство;

Иван Демерджиев също става зам.-министър. Той е юрист и началник на Адвокатската гилдия в Пловдив,

Началник на кабинета става Мария Карагьозов - правист, приключва докторантура по балканистика в Българска академия на науките, досегашен сътрудник на БНР в Истанбул

За връзките с обществеността ще дава отговор Мария Папазова - публицист, парламентарен кореспондент.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР