Служебният министър на отбраната обеща, че ще бъдат изпратени над

...
Служебният министър на отбраната обеща, че ще бъдат изпратени над
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: Изпращаме над 300 души да пазят границите ни

Служебният министър на защитата даде обещание, че ще бъдат изпратени над 300 души да охраняват границите ни.

Това разяснява Димитър Стоянов след нещастието в Бургас, при която след гонка сред патрулка и рейс с мигранти в Бургас починаха двама служители на реда.

“Ще се употребяват дронове, с цел да се понижи мигрантската вълна ”, съобщи той. По думите му в армията в никакъв случай не е имало безпорядък.

“Колегите преди нас бяха напреднали много във връзка с модернизацията. Естествено оставиха ни някакво “наследство ”, с което да се оправи ”, сподели Стоянов.

Относно изтребителите F-16, които страната ни би трябвало да получи, министърът разяснява: “Проверката на контракта е направена от предното управление. За нас остана да подготвим план за капиталов разход. След това би трябвало да мине през Министерски съвет, Народно заседание. Ако това не се случи през октомври, тогава офертата ще бъде върната назад и ще имаме ново закъснение ”.

“Ресурсът, с който разполагаме не е задоволителен. На 29 и 30 август ще се срещна с полския министър на защитата. На 7 септември зам.-министърът на защитата отпътува за Полша. Надявам се да реализираме единодушие и да вземем тези 6 мотори, които към този момент са ремонтирани, с цел да може да се води регулярна летателна активност ”, съобщи Стоянов.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР