Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов коментира пред журналисти заповедта

...
Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов коментира пред журналисти заповедта
Коментари Харесай

Ген. Димитър Стоянов: Заповедта за дрогата е превенция

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов разяснява пред публицисти заповедта против приложимост на алкохол и опиати в структурите на Министерството на защитата, която актуализира в петък: „ Конкретно измежду военнослужещите няма завишение на такива случаи “.

Стоянов акцентира, че заповедта има предпазен темперамент и е предизвикана от зачестилите случаи на пътни произшествия в страната след приложимост на алкохол и упойващи субстанции.

„ Мисля, че тази заповед е съответна на действителността. Българската войска не използва алкохол и наркотични субстанции. Но Българската войска е част от българското общество, а това са пороци на българското общество, които се транспонират и измежду военнослужещите “, уточни Стоянов.

За пожара на образователен полигон „ Тюлбето” край Казанлък се прави служебна инспекция. " Пожарът породи при неутрализиране на муниции, открити в обитаемо място, които бяха превозени и унищожени, защото нямаше по какъв начин да останат навън ", изясни той.

„ Две денонощия военнослужещи от 61-а бригада взаимно със чиновници на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и други институции работиха, с цел да потушат пожара, не позволиха да се стигне до по-тежки произшествия. Извършва се служебна инспекция на случая. Лично аз не съм за санкции “, уточни министърът.

„ Към момента не се прави ремонт на украинска военна техника на територията на България. Има подписано рамково съглашение за планове “, напомни той в отговор на въпрос.

И още - министерството разисква всички благоприятни условия за ремонт и поддръжка на авиационната техника, тъй че страната ни да извършва сама задачата по защита на въздушното пространство. Предстои среща с министъра на защитата на Полша за разискване ремонта на мотори на самолети МиГ-29. Продължава да се търси и платформа, която да ги замести до приемането на самолетите F-16.

„ Изпратил съм писма до четири страни за платформа, която да замести МиГ-29 в този промеждутъчен интервал, през който Военновъздушни сили няма да имат действителни благоприятни условия да носят бойно дежурство. Получили сме отговор от две страни - Франция и Швеция, чакаме отговори от Съединени американски щати и Израел ", уточни Стоянов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР