Служебният министър на икономиката Никола Стоянов се разбърза и обяви

...
Служебният министър на икономиката Никола Стоянов се разбърза и обяви
Коментари Харесай

Властта се разбърза с 16 нови търговски аташета

Служебният министър на стопанската система Никола Стоянов се разбърза и разгласи обществен конкурс за 16 позиции на търговски аташета в чужбина. От министерството оповестяват, че повече от 10 година не са били обявявани толкоз доста на брой назначения. 
Служебното държавно управление още през април изненадващо разгласи състезания за 7 търговски аташета зад граница, освен това единствено за най-апетитни места - в Отава в Канада, Бразилия в Бразилия, Буенос Айрес в Аржентина, Джакарта в Индонезия, Абуджа в Нигерия, Претория в Южна Африка, Вашингтон и Чикаго в Съединени американски щати. Участвали са 73-ма претенденти, ползата е 5 пъти по-голям от предишни сходни състезания, провеждани в МИИ. Оттам обаче не дават информация дали към този момент има определени титуляри за тези позиции и от кой момент те застъпват на работа.
Десет от позициите, за които започват новите състезания, са в страни, в които има настоящи търговски представители, само че с изтичащ мандат през тази календарна година. Това са Австрия (Виена), Германия (в два града - Берлин и Франкфурт на Майн), Грузия (Тбилиси), Гърция (Атина), Израел (Тел Авив), Испания (Мадрид), Словения (Любляна), Турция (Истанбул) и Швеция (Стокхолм). Конкурсните процедури за тях се откриват, според измененията в разпоредбите за работа на СТИВ, а точно за по-добра съгласуваност сред новоназначен чиновник и подобен, който отпътува за София.
В новите правила е планувано да има интервал на застъпване. По този метод чиновниците ще могат да предадат един на различен работата и информацията за стартирани начинания, които би трябвало да бъдат продължени, а също и основаните контакти с администрацията и бизнеса в приемащата страна. 
В Алжир (Алжир), Индия (Делхи), Казахстан (Алмати), Китай (Пекин), Португалия (Лисабон) и Швейцария (Берн) позициите са вакантни.
Крайният период за кандидатстване е до 26 май 2023 година В комисията по желание били включени единствено специалисти от институцията, без присъединяване на политическото управление на министерството. Основната задача на комерсиалните представители е построяването и развиването на капацитета на двустранните стопански връзки сред приемащата страна и България, както и подкрепяне на български компании, които желаят да стъпят на съответния задграничен пазар.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР