Служебният министър на икономиката Никола Стоянов не е знаел, че

...
Служебният министър на икономиката Никола Стоянов не е знаел, че
Коментари Харесай

Нов залп срещу Нинова: Управлявала незаконно икономическото министерство

Служебният министър на стопанската система Никола Стоянов не е знаел, че ДАНС са в оръжейното сдружение “Кинтекс”. За това той схванал от шефа на ДКК в четвъртък. Това съобщи служебният министър на стопанската система Никола Стоянов пред Нова телевизия. " Сигналът не е от мен и постоянно, когато службите влизат в дружество е притеснително”, сподели Стоянов.

По думите му към този миг е блокиран целият военно-промишлен бранш. “Нямам пояснение за какво това се случва, просто не е изпълнен законът”, съобщи той.

Стоянов отхвърли да е упреквал Корнелия Нинова в експорт на оръжия за Украйна. “Аз съм подложен в обстановка да подпиша тези преписки. Редовното държавно управление е можело да реши да ограничи износа за някои страни. Аз нямам тази възможност”, сподели служебният министър. Той изясни, че има избор или да съблюдава закона и да подпише преписките, или да направи “административен произвол” и да забави активността на сдружението. “Единственото, което мога аз да на направя, е да съблюдавам закона. Сделките са признати, те са такива-каквито са, аз ще спазя закона и ще ги разпиша”, безапелационен бе той. Стоянов изясни, че се изнасят оръжия освен за Полша, а и за доста други страни, като измежду най-търсените са муниции.

Той разяснява и газовата рецесия у нас. По думите му има доста предприятия, които са подвластни от газ. Предстои да се изготви информация, която ще пожае какъв брой компании у нас имат потребност от наложително доставяне. “Военно-промишленият комплекс няма да е измежду тези, които непременно ще получат газ”, добави Никола Стоянов.

Относно отстъпката от 25 ст. за литър гориво, служебният министър разяснява, че ще бъде формирана работна група, която да създаде формула за справяне с потребностите на бизнеса. “Имам сигнали, че има компании, които имат рекордни доходи, а също получават помощи. Целта е да се помогне на този, който има потребност, а не просто на всички еднакво”, разясни Стоянов.

На въпрос направила ли е Корнелия Нинова “чистка” в администрацията на Министерство на стопанската система, като е уволнила 72-ма души, Стоянов изясни, че те са освободени, а не уволнени, по ред припрични, само че няма да бъдат върнати на позициите си по време на неговото управление.
ТЕМА преди 31 минути 1107 преди 1 час 557 преди 14 часа 4753
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР