Служебният министър на икономиката Кирил Петков ще подаде сигнал до

...
Служебният министър на икономиката Кирил Петков ще подаде сигнал до
Коментари Харесай

Кирил Петков ще сезира прокуратурата за ремонта на язовири с пари от ДКК

Служебният министър на стопанската система Кирил Петков ще подаде сигнал до прокуратурата за ремонта на язовири със средства от Държавната консолидационна компания (ДКК). Това е корупция, сподели той пред бТВ.

Междувременно Петков заяви за част от резултатите от инспекцията за активността на ДКК и в 6- минутно видео в Ютуб. В него акцент е активността на дъщерното сдружение на ДКК - строителната компания " Монтажи ".

" Интересното е, че ДКК и ББР са свързани. ДКК получава от държавния бюджет 500 млн. лева, само че взима и от ББР 130 млн. лева, с цел да налее 630 млн. лева в ремонта на язовири. Те се водят високо сериозни – с заплаха за популацията, с огромен приоритет за страната ", сподели министърът пред бТВ.

Така три години по-късно, след подписани над 200 контракта и изхарчени 631 млн. лева, резултатът е едвам 10 завършени ремонта, 51 прекъснати след в допълнение проучване и 120 открити строителни площадки.

" Работната група смята, че макар сериозната самодейност на страната, един важен публичен проблем остава неуреден. Министерският съвет, а и Министерството на стопанската система не наподобява да са работили като положителни стопани, защото обилни публични средства са планувани без ясни цели и след това са разходени без транспарантен развой и съответен надзор ", се споделя във видеото.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР