Служебният кабинет изработва закон за въвеждане на еврото, който ще

...
Служебният кабинет изработва закон за въвеждане на еврото, който ще
Коментари Харесай

Служебният кабинет изработва закон за въвеждане на еврото

Служебният кабинет създава закон за въвеждане на еврото, който ще би трябвало да бъде гласуван от идващия постоянен кабинет. Гласуван е и координационният съвет, който да извърши подготовката за влизането на България в Еврозоната. Това заяви служебният вицепремиер Атанас Пеканов. 

" Нашата цел е всички процеси да продължат без забавяния и прекъсвания ", безапелационен бе той. 

Пеканов разгласи още, че България е подала първото искане за заплащане по Плана за възобновяване и резистентност на стойност над 1,3 милиарда евро. Той напомни, че страната би трябвало да подсигурява, че всички промени, заложени в плановете ще се случат, и отхвърли изказванията, че парите ще отидат за пълнене на " дупката " в хазната.

Малко по-рано служебният министър председател Гълъб Донев означи, че ангажимент на служебния кабинет е организацията на предварителния избор, а не присъединяване в него и призова партиите да не търсят конкурент при тях, а също и да не извличат политически дивиденти " на гърба " на служебния кабинет.

Докато течеше държавното съвещание, пред Министерския съвет се организира митинг на граждани, които не желаят възобновяване на договарянията с " Газпром ". Те желаеха оставката на енергийния министър Росен Христов. Демонстрация ще има и тази вечер, само че пред постройката на президентството.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР