Служебният кабинет има ограничени правомощия и кратки управленски срокове и

...
Служебният кабинет има ограничени правомощия и кратки управленски срокове и
Коментари Харесай

Пеканов: Служебният кабинет не планира промени в Плана за възстановяване и устойчивост

Служебният кабинет има лимитирани пълномощия и къси управнически периоди и не може да прави внезапни промени по Плана за възобновяване и резистентност, посочи  вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов в разяснява на въпрос на ГЕРБ дали се планува да се обсъдят в допълнение с Европейската комисия включените, по думите им, " на мрачно " планове свързани с доставката на акумулатори и геотермалната сила.

" Към момента не се вижда вид, в който за няколко седмици да вършим каквито и да било промени ", безапелационен бе вицепремиерът.

Атанас Пеканов посочи, че в случай че има закъснение на законодателство по Плана, ще се наложи пускане на капиталови планове преди законодателните промени да са направени. 

" Но във всички насоки за кандидатстване, всички полемики с Европейска комисия, ние ясно сме координирали законовите промени, които по този начин или другояче ще се случат в идващите месеци, идващите години, тъй че капиталовите планове да дават отговор на тези нови условия ", увери вицепремиерът. Той акцентира, че всички законопроекти, с цел да получим втория транш от Брюксел по Плана за възобновяване, с изключението на измененията в закона за енергетиката, са подготвени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР