Служебният кабинет форсира дебата за бюджета, което не означава, че

...
Служебният кабинет форсира дебата за бюджета, което не означава, че
Коментари Харесай

Политолог: Ако има предсрочни избори, така обявеният бюджет ще бъде в ущърб на „Продължаваме промяната"

„ Служебният кабинет форсира дебата за бюджета, което не значи, че ще бъде признат Бюджет. Това не значи, че в Народното събрание ще се доближи до съгласие за бюджета. Ако има предварителни избори, по този начин оповестеният бюджет ще бъде в ущърб на „ Продължаваме промяната ". Бих споделила, че президентът и служебния кабинет не играят в интерес на Политическа партия ". Това съобщи политологът проф. Румяна Коларова в предаването „ Денят онлайн " по NOVA NEWS.

Тя изясни, че не вижда по какъв начин и ГЕРБ биха съставили кабинет, без поддръжка от Политическа партия. „ Както и да считаме, няма да се образува болшинство. Не мисля, че ГЕРБ ще търсят поддръжка от Българска социалистическа партия и от Движение за права и свободи ", изясни Коларова. Тя допуска, че кабинетът на Бойко Борисов ще бъде вид експертен.

По думите й консултациите при президента Румен Радев бяха разнообразни за първите две огромни обединения. " За ГЕРБ главният приоритет беше съставянето на постоянен кабинет. Веднага след тях влязоха от Политическа партия. За главен приоритет при тях е бюджета и съставянето на постоянен кабинет е нещо нереалистично ", съобщи политологът.

Политическа партия обясниха, че за тях постоянен кабинет е нещо нереалистично, че ще бъде нещо по модела на „ ИТН ", по модела на предходния парламент - предлагаме кабинет, в случай че желаете го приемайте. Никакви съвещания, нито за състава на кабинета, нито за структурата. Дори се употребява някакъв евфемизъм - той се назовава кабинет на малцинството, което е неуместно - с цел да действа, е нужно болшинство, сподели Коларова.

Тя не се нае да каже коя от партиите би подкрепила кабинет, препоръчан от ПП-ДБ и даде образец, че първият кабинет на ГЕРБ на малцинството мина с поддръжката на три парламентарни групи, при втория кабинет имаше поддръжката на патриотите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР