Служебният кабинет е доминиран от назначения на Бойко Борисов и

...
Служебният кабинет е доминиран от назначения на Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Светослав Малинов: Служебният кабинет е доминиран от Борисов и Пеевски

Служебният кабинет е доминиран от назначения на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Предложението е на Борисов. Това съобщи в ефира на БиТиВи политологът Светослав Малинов.

Той означи, че не е противоконституционно водачът на ГЕРБ да желае промени в състава на Министерски съвет. Според него обаче е различен въпрос дали това е редно. Малинов е безапелационен, че Димитър Главчев не е самостоятелен министър председател. Политологът акцентира, че има опция служебния кабинет да остане на власт по дълго, предвид на неналичието на ясно болшинство след изборите. По думите му ГЕРБ или счита твърдо да задържи Министерство на външните работи след изборите или се надява, че кабинета ще просъществува по дълго.

Политологът подлага на критика измененията в Конституцията. За него ограничението на лицата, които могат да заемат поста на длъжностен министър председател е неточност. Според него описът би трябвало да бъде уголемен.

Бившият шеф на " Информационно обслужване " проф. Михаил Константинов също се усъмни в конституционните промени. Той акцентира, че част от тях са обжалвани в Конституционен съд. По думите му против тях има доста негативни мнения.

Константинов е уверен, че част от измененията ща паднат в Конституционен съд, тъй като са неработещи. Той е безапелационен, че законовата уредба не работи. Според него ще има още издънки.

Константинов означи, че с новите промени не се знае кой носи отговорност за служебното държавно управление. Отговорността не може да се размива, тя се носи персонално, разясни той.
 Тошко Йорданов: Служебният кабинет бе подарен на ГЕРБ и Движение за права и свободи
Тошко Йорданов: Служебният кабинет бе подарен на ГЕРБ и Движение за права и свободи

Правителството е такова с помощта на Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев и военачалник Атанасов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР