Служебният кабинет Донев 2“ встъпи в длъжност. “Обедняването на българите

...
Служебният кабинет Донев 2“ встъпи в длъжност. “Обедняването на българите
Коментари Харесай

Служебният кабинет „Донев 2“ встъпи в длъжност

Служебният кабинет „ Донев 2 “ встъпи в служба. “Обедняването на българите и справяне с галопиращите цени. Това ще бъдат най-големите цели на новото служебно държавно управление наред с уговорката му за осъществяване на предварителните избори ”.

Това сподели президентът Румен Радев, представяйки дилемите и целите на кабинета.
Церемонията стартира с химна на България. След което президентът разказа в каква обстановка е поело страната предходното служебно държавно управление, което е в съвсем същия състав и в новия си мандат.

“Точно преди 6 месеца вие поехте отговорност за ръководството на страната в сложен миг. Прогнозите вещаеха мощно отрицателни сюжети за стопанската система и благосъстоянието на хората. Затова и целите, които насочих към вас бяха с този фокус – цени, горива, приходите на хората, покупателната опция на българските жители. Въпреки лимитираните принадлежности, вие успяхте да спрете свободното рухване на страната ”, похвали Радев назначените от него министри. И даде образец за достиженията на кабинета със завършването на интерконектрора с Гърция, първите търгове за полутечен газ и решаването за десетилетие на проблемите със слотовете за газ.

“Вие успяхте да снижите цените на горивата до най-ниските в Европа. Служебното държавно управление съумя там, където постоянните не можеха или не желаеха – “Лукойл ” да се записва и да заплаща налозите си у нас ”, съобщи още в словото си Радев.

“Нека да не се заблуждаваме с постигнатите резултати, тъй като цените на стоките от първа потребност са интертни и не престават да порастват. Българите обедняват, живеят мъчно и с паника за бъдещето. Затова и вашите нови цели би трябвало да бъдат гарантиране на покупателната дарба на хората и битка с обедняването ”, добави президентът.

Борба с монополите, протекция на най-уязвимите, спекулата, възстановяване на изискванията за икономическо развиване, поддръжка на родните производители и нападателно привличане на задгранични вложения, защита на границата, битка с престъпността и войната по пътищата – това са другите цели, които Радев очерта пред служебния кабинет. И несъмнено и честното осъществяване на идните предварителни избори. “Това се усложнява от измененията в Изборния закон. Но имам вяра, че ще извършите всичко належащо гласът на българите да не бъде килнат ”, добави президентът.

Румен Радев също по този начин изиска от министрите да продължат интензивно работата по създаване на нова детска болница и закупуването на медицински хеликоптери. И предизвести служебното държавно управление: Очаквам и други искания към вас. Участниците в предизборната акция ще се опитат да си приписват вашите триумфи. Призовавам ви да пазите хладнокръвие, да не се намесвате в акцията и да не вземате страна, само че да отстоявате истината, вашето персонално достолепие и ползите на ведомствата, и на българските жители ”, посъветва ги президентът.7

“До през вчерашния ден бяхме 100-то държавно управление на България, през днешния ден сме 101-то, и повода за това е една: 48-то Народно събрание макар декларираната упоритост и проява на форми за разговор, не съумя да излъчи постоянно държавно управление, подкрепено от устойчиво болшинство ”, съобщи от своя страна служебният министър председател Гълъб Донев.

“Да си министър втори мандат има съществено преимущество: знаеш какво следва, и си подготвен за втория сезон на политическия сървайвър ”, добави той. И даде ясно да се разбере, че той и министрите му са готови за политически нападки към тях.

“Имаме опита на първия мандат, знаем какво следва, още повече че офанзивата против някои от нас даже не изчака предизвестения завършек на 48-то Народно заседание. Ще бъдем упреквани за провали, ще бъдем посочени за несправяне с промени, ще носим отговорност за решения, за които пълномощия има единствено Народно събрание ”, уточни Донев.

“Ще продължим да вършим отговорно и транспарантно работата, за която сме определени и назначени. Ще запазим спокойствието и рационалния разговор в публичните връзки. Наш приоритет в идващите месеци ще е организацията на почтени, демократични и свободни избори. И в този момент ЦИК може да разчита на подпомагане и поддръжка от нас за справяне с компликациите, които се обрисуват вследствие на измененията в Изборния кодекс, гласувани от болшинството от депутатите ”, добави Гълъб Донев.

В новото служебно държавно управление на Радев министър председател остава Гълъб Донев, съставът на кабинета е същия като предходния, само че този път Радев избра да назначи някогашния шеф на Държавната опера в Русе и настоящ шеф на Софийската филхармония Найден Тодоров.

Войтек– мечокът, който е нараснал в чин ефрейтор

 

Служебният кабинет „ Донев 2 “ встъпи в служба

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР