Служебният гръцки премиер полага днес клетва. Новото правителство ще управлява

...
Служебният гръцки премиер полага днес клетва. Новото правителство ще управлява
Коментари Харесай

Служебният гръцки премиер полага днес клетва

Служебният гръцки министър председател поставя през днешния ден клетва. Новото държавно управление ще ръководи в Атина до изключителните парламентарни избори, откакто партиите отхвърлиха да договарят за коалиция.

Председателят на сметната палата Йоанис Сармас е новият длъжностен гръцки министър председател. Към него президентът Катерина Сакералопулу насочи искане за сформиране на длъжностен кабинет до идващият парламентарен избор, който ще се състои евентуално на 25-юни.

Кандидатурата на Сармас получи поддръжка от водачите на петте парламентарнопредставени партии. Те настояха да се слагат специалисти с опит на основните министерства.

Новият длъжностен министър председател на Гърция ще разгласи късно през днешния ден състава на държавното управление, само че от партийните централи оповестяват, че министър на външните работи ще е дипломатът от кариерата Василис Каскалерис.

Мястото на министър на защитата заема почетният ръководител на Генералния щаб на армията Алкивиадис Стефанис. Министреството по отбрана на жителите, което би трябвало да се оправи и с рисковете от пожари поема генералът от запаса Хараламбос Лалусис.

Министрите ще положат клетва на следващия ден.

До втори тур на парламентарните избори се доближи след отхвърли на трите съществени партии да сформират коалиция. Спечелилата вота Нова Демокрация чака през юни да усили поддръжката от гласоподавателите и да сформира еднопартиен кабинет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР