Служебният финансов министър Асен Василев смята, че канадският инвеститор Дънди

...
Служебният финансов министър Асен Василев смята, че канадският инвеститор Дънди
Коментари Харесай

Асен Василев иска Дънди Прешъс да плаща повече за добитото злато

Служебният финансов министър Асен Василев счита, че канадският вложител " Дънди Прешъс Метълс " внася прекомерно ниска концесионна такса в държавния бюджет за златото, което добива и изнася от България.

Това стана ясно от негово изявление пред бюджетната комисия в Народното събрание. То бе във връзка въпрос за това по какъв начин бюджетът ще компенсира упования понижен доход от Данък добавена стойност, в случай че прагът за наложителна регистрация по закона се вдигне от сегашните 50 000 лева оборот на година на 165 000 лева, както оферират няколко от показаните в Народното събрание политически сили. Василев разяснява и възможните загуби от продължаването на действието на понижените ставки по Данък добавена стойност.

Според министъра единият вид за отплата е оптимизацията на разноските за администрацията, каквато се предлага за следващата година –.

Другият вид е смяна на концесионните такси. Според Василев не е обикновено общият доход от всички концесионни такси в страната за рандеман на първични материали, плажове и други да бъде едвам към 100 млн. лева на година.

Министерството на енергетиката към този момент готви преразглеждане на концесионните такси, като същото ще бъде препоръчано и във връзка с плажовете, сподели Василев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР