Службата за сигурност на Украйна (ССУ) извърши голяма операция в

...
Службата за сигурност на Украйна (ССУ) извърши голяма операция в
Коментари Харесай

Украинското разузнаване разби руска агентурна мрежа в Николаевска област

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) извърши огромна интервенция в Николаевска област и обезврежда още една съветска агентурна мрежа, която е била формирана от 13 локални поданици, разгласи службата във Facebook, представена от организация Укринформ и Българска телеграфна агенция.

Задържаните от ССУ 13 сътрудници са събирали разследваща информация за местонахождението на военни бази и напредванията на украинските сили в южната украинска област. Те също по този начин са насочвали съветски въздушни офанзиви против жилищна и социална инфраструктура в град Николаев.

С тяхна помощ и ориентиране съветските сили са поразили жилищна постройка в Николаев с ракети за противовъздушна защита С-300 през есента на 2022 година При този удар бяха убити седем цивилни, в това число едно дете.

ССУ е открила, че съветските информатори са предавали координатите на украински обекти на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) посредством " медиатор ". Такъв се оказал прокремълският блогър Сергей Лебедев, прочут с прякора си " Лохматий " ( " Косматия " ).

Според наличните данни той работи за ФСС като " сътрудник на свободна процедура " на съветската новинарска организация РИА Новости и се крие в окупираната от Русия част от Донецка област.

През юни тази година ССУ е открила, че Лебедев прави разследваща и подривна активност против Украйна.

По време на следствието на активността му е открито, че по предписание на ФСС Лебедев е основал лична агентурна мрежа в Николаевска област.

Тази мрежа е включвала 13 локални поданици, които са се записали в канала му в " Телеграм ". Именно през обществените мрежи Лебедев е набирал сътрудници, от които е получавал разследваща информация, показва Укринформ.

ССУ разкри всички членове на агентурната мрежа на Лебедев и ги задържа на разнообразни места в Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР