Слуховете, че Renault Group търси купувач на най-големия руски производител

...
Слуховете, че Renault Group търси купувач на най-големия руски производител
Коментари Харесай

Кой ще бъде новият собственик на АвтоВАЗ?

Слуховете, че Renault Group търси покупател на най-големия съветски производител АвтоВАЗ се появиха незабавно, откакто френският производител разгласи, че приключва активността си в Русия.

Кой обаче ще получи акциите на автомобилния колос, както и трите завода в страната, които са благосъстоятелност на Renault?

В момента французите имат 67,6% от акциите "Лада Авто Холдинг ", който на собствен ред е притежател на АвтоВАЗ. По информация на организация Bloomberg дялът на Renault ще бъде продаден на съветски вложител, само че има и вид, съгласно който акциите ще бъдат закупен от един от най-големите китайски автомобилни концерни, написа

Според съветски медии тези 67,6%, както и контролът върху заводите, ще премине в ръцете на държавното дружество "Ростех " (Руски технологии) или в тези на Министерството на индустрията и търговията. Именно Ростех и в този момент притежавана 34,2% от акциите на "Лада Авто Холдинг ".

Това, което се знае сигурно, е че огромна част от френските мениджъри ще изоставен страната през май. В момента Renault е притежател на три завода в Русия - този в Толиати, който е най-големият, предприятието в Ижевск, където се сглобяват колите Lada, както и фабриката в Москва. Активите на компанията в Русия се правят оценка на 1,2 млрд евро.

Руският пазар е основен за Renault, като по размер на продажби се подрежда на второто място след Франция. През 2021 година в Русия са продадени 482 000 нови автомобила.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР