Случващото се в храма е отражение на случващото се в

...
Случващото се в храма е отражение на случващото се в
Коментари Харесай

Пламен Сивов: Индивидуалната нужда от вяра става все по-осезаема

Случващото се в храма е отражение на протичащото се в груповия разсъдък на вярващите , в самостоятелното поклонение пред чудото на разпятието и последващото възкресение. Църквата окуражава вярващите да правят актове, които са демонстрация на благочестие и продължение на молитвата “. от уеб страницата pravoslavie.bg. 

И разясни, че християнството е повече от това да се опитаме да подкупим Бог с някакви актове , с цел да получим това, което считаме, че ни е належащо. 

„ Човешката природа е неизменима. Всеки от нас има опция, упражнявайки свободната си воля и с Божията помощ, да се направи съпричастен към тази религия. Доколко ще успеем, зависи от напъните ни и от Божията помощ. С отпадането на културите от християнството самостоятелната потребност от религия става все по-осезаема . Проявява се в чувство за загуба на смисъл, за обърканост, което поразява обществата “.   

В предаването „ Хоризонт за вас “ Сивов добави: 

Смъртта на Христос на кръста е есенцията на нашето схващане за гибелта . И то скандална есенция. Скандалността на гибелта, нейната драматичност, е нещо, което би трябвало да осъзнаваме в подтекста на личния си живот. Да осъзнаваме, че не сме безконечни и че все пак, има избавление “. 

Интервюто с Пламен Сивов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР