Случвало се е на всички. Примамени от рекламата, отиваме в

...
Случвало се е на всички. Примамени от рекламата, отиваме в
Коментари Харесай

Тайни, чрез които храните изглеждат съблазнително в рекламите

Случвало се е на всички. Примамени от рекламата, отиваме в близкото заведение за бързо хранене и поръчваме бургер.

Но отваряйки плика, оставаме разочаровани. Няма и диря от пухкавото хлебче, сочната пържола и аления домат, а киселите краставички са някаква заблуда.

И тук идва неприятната вест. Ако желаете да ядете същия този бургер (палачинки, пилешко крилце или поничка) от рекламите, би трябвало да се примирите с мисълта, че ще се храните с добавка на малко лак за обувки или моторно масло в храната си...

Защото тъкмо това са част от триковете, с цел да наподобява храната толкоз съблазнителна на бордове и флайери.

Бургерите са полусготвени

Чудите ли се за какво този бургер, показан в менюто, наподобява като четвърт кг в действителния живот? Защото той е полусготвен.

Хранителните фотографи прибягват до това, с цел да наподобява той по-сочен и вкусен. Реално, откакто се сготви, ще има много „ по-свит “ тип.

Грил линиите се поставят, откакто се сготви месото

Вашето месо на барбекюто в никакъв случай няма да добие този съвършен външен тип от опаковката или рекламата. Просто тъй като това не са действителните следи от грил ребрата, а се прибавят след това.

Как става – или като се нагреят железни шишчета и се сложат на изпеченото месо, или даже като се рисуват с багра или със серпантина.

И се третира с лак за обувки

А, и няма да е толкоз лъскаво. Защото едва ли пръскате месото с лак за обувки. Но фотографите го вършат, с цел да наподобява по-сочно.

Целия текст можете да прочетете тук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР