Случвало ли ви се е да вземете бутилка от любимото

...
Случвало ли ви се е да вземете бутилка от любимото
Коментари Харесай

Лесно можете да отворите бутилка вино без тирбушон

Случвало ли ви се е да вземете бутилка от обичаното си вино и да се окаже, че не можете да откриете тирбушон? Добрата вест е, че елементарно може да се справите с тапата на виното, даже да ви липсва подобаващият инструмент.

Предлагаме ви 4 метода за отваряне на бутилка единствено с малко умелост и няколко предмета от бита.

1. Използвайте ключ, ножица или нож

За този способ се нуждаете от изострен предмет, който да забиете в тапата. Използвайте нащърбен ключ, дълга ножица или нож, а за по-лесно поставете острието под лек надолнище. След като го забиете задоволително надълбоко, започнете да въртите дръжката, като в същото време леко издърпвате нагоре. Важно е да забиете предмета, който употребявате, добре, с цел да избегнете натрошаване на корковата запушалка.

2. Избутайте тапата във вътрешността

Ако не съумеете да я извадите, просто я натиснете надолу, с цел да падне в бутилката и да освободи отвора. За задачата използвайте предмет, който е задоволително тъничък, с цел да може да мине през гърлото на бутилката и да избута тапата до край. Това може да е ръкохватка на дървена лъжица или друго помагало с сходен размер.
Не изхвърляйте портокаловите кори, направете си това!
Знаете ли, че може да си извършите свещ от портокал? Да, доста е елементарно и също така е екологично и икономично. Всичко от което се потребност...
Прочети повече
3. Помогнете си със стена

Бъдете деликатни, когато употребявате този способ, тъй като е значимо вярно да прецените силата си. Първо ви е належащо омекотяващо средство като хавлиена забрадка или обувка. Увийте добре дъното на шишето в плата или го поставете в отвора на обувка. След това започнете да го удряте в стената, само че без да употребявате доста мощ. Може да са ви нужни до 20 удара преди тапата да излезе. Когато видите, че стартира да се надига, я издърпайте с ръка.

4. Потупайте с обувка

Вместо да удряте бутилката в стената, може да употребявате същия принцип, като този път държите шишето неподвижно. Седнете и поставете виното сред краката си с тапата надолу. Бъдете сигурни, че сте го хванали крепко. Вземете обувка с равна подметка и започнете да удряте деликатно дъното на бутилката. Това може да отнеме известно време, само че най-после ще видите, че тапата стартира да се подава от ден на ден. Хванете я с ръка и издърпайте.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР