Случвало ли ви се е да си вземете нови обувки

...
Случвало ли ви се е да си вземете нови обувки
Коментари Харесай

Ето как да се справите с хлъзгавите подметки през зимата

Случвало ли ви се е да си вземете нови обувки и да се окаже, че подметките им се хлъзгат? Понякога повода е, че обувките към момента не са носени на открито, само че различен път подметките просто нямат задоволително добър грайфер. Това може да докара до рисковани обстановки, а с идването на зимните месеци е още по-важно да бъдем крепко стъпили на земята.

За да избегнете падение в несъответствуващ миг, може да опитате няколко лесни трика, с които да подобрите сцеплението на подметките.

1. Изтъркайте

Често новите обувки се хлъзгат, тъй като към момента не са употребявани задоволително, с цел да се сътвори естествено изтриване и неравност на подметките. Когато материята е в контакт с по-груби повърхности като бетон и трошляк, върху нея стартират да се образуват дребни драскотини и вдлъбнатини, подобряващи сцеплението при вървене.

Използвайте шкурка, с която да минете гладките области от подметката, където пада тежестта на ходилото. Така елементарно може да създадете малко по-грубо и текстурирано чувство, подобрявайки контакта на подметките със земята.

Ако не разполагате с шкурка, може да употребявате пила за нокти. За най-хубав резултат е целесъобразно да е железна.
Почистете елементарно пожълтелите възглавници без белина
Възглавниците са едни от най-често употребяваните предмети вкъщи. Нормално е с времето върху повърхността им да се появят замърсявания и...
Прочети повече
2. Лак за коса

Ако търсите непрестанно решение на казуса, добър вид са спрейовете за хлъзгави подметки, които се продават в по-големите магазини за обувки. Но в случай че не разполагате с подобен разтвор, може да опитате с елементарен лак за коса. Нанесете добър пласт върху подметката и изчакайте минута да изсъхне. Този способ оказва помощ при хлъзгави подметки, само че е належащо да се повтаря на избран интервал от време, тъй като лакът последователно пада.

3. Текстилна багра

Този тип багра се употребяват за основаване на украшения върху облекла и може да се откри в арт магазините. Тя е подобаваща за обработка на подметки, тъй като, за разлика от други бои, има по-голяма устойчивост и стои релефно върху гладки повърхности. Изберете колорит, който да пасва на цвета на обувките, и разнесете в региона под пръстите и на петите. Това би трябвало да усъвършенства сцеплението и да издържи по-дълго от лака за коса, само че въпреки всичко след време ще е належащо да повторите нанасянето.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР