Случвало ли ви се е да се чудите защо спазваната

...
Случвало ли ви се е да се чудите защо спазваната
Коментари Харесай

5 грешки на закуска, от които качваме килограми

Случвало ли ви се е да се чудите за какво спазваната от вас диета в никакъв случай не дава тези положителни резултати, за които подсигуряват експертите по хранене? Знаете ли, че повода може да сте самите вие и грешките, които допускате, още в ранните часове на деня, откакто сте се събудили?

Всеки знае, че закуската е едно от най-важните хранения. Не е желателно да я пропущаме, в случай че желаеме денят ни да започва по верен метод. От основна нужда е обаче да знаем какво не трябва да вършим и какво е желателно да съблюдаваме, в случай че желаеме да се усещаме сити и по едно и също време с това да топим килограми.
Ето кои са грешките, от които качваме килограми, вместо да смъкваме: • Замествате закуската с кафе;
Да, това е една от грешките, които не е целесъобразно да допускате. Няма нищо неприятно в това да стартирате деня си с чаша горчиво кафе, само че не е желателно да изключвате останалата част от закуската, която би следвало да е богата на фибри, протеини и други потребни за тялото хранителни субстанции.

Много е евентуално, в случай че на закуска пропуснете да похапнете храна, по-късно апетитът ви да е повишен, а метаболизмът ви да се забави.

Дори да не изпитвате никакъв апетит, откакто сте си изпили кафето, похапнете протеинов бар или нещо друго, само че не оставяйте стомаха си празен.
• Консумирате питиета с доста захар и калории;
Малцина се замислят, че едно капучино с няколко лъжици захар и пълномаслена сметана може да саботира диетата. Ако сте решили да сваляте килограми, би трябвало да сте доста прецизни и да внимавате с калориите, които приемате. Опитайте да се откажете от захарта и последователно спрете да я добавяте към кофеиновата си напитка. Така в един миг ще можете да се насладите на същинския й усет.
• Избирате допустимо най-грешните въглехидрати;
Важно е в закуската да има задоволително фибри. В противоположен случай от нея ще започнете да качвате килограми, вместо да сваляте. Фибрите управляват храносмилането, апетита и поддържат естествените граници на кръвната захар.

Ако желаете в действителност да отслабвате, значимо е да намалите количеството храна, която изяждате. Поставете си някакви ограничения.
Защо да ядем шоколад на закуска?
Шоколадът е обичано лакомство за всички възрасти, което дава сила, покачва настроението и усъвършенства паметта. Притеснените за фигурат...
• Пиете сокове за закуска;
Не заменяйте утринното похапване с чаша прясно изцеден сок. Това е здравословна напитка, от която можете да си набавите витамини и минерали, само че тя никога не съставлява пълноценно хранене. Скоро откакто сте я изпили, още веднъж ще чувствате апетит.

Не споделяме, че би трябвало да се откажете от чашата утринен сок, съчетайте я с протеин – яйце, кисело мляко с овесени ядки или друго.
• Похапвате само храни, които ги свързвате със закуска.
Повечето хора са привикнали на закуска да похапват горе – долу едни и същи храни. Това може да е тост, палачинки, овесени ядки, смути и други. Те избират плодовете и зеленчуците да бъдат част от обедното хранене. Истината е, че в случай че прибавим един домат или половин краставица към закуската си, ще бъдем сити за доста по-дълго време, тъй като с тях ние прибавяме спомагателни фибри към своята закуска.

Спрете да допускате тези неточности и сами ще се убедите, че доста скоро напъните ви ще са възнаградени и непотребните килограми ще останат в предишното!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР