Случвало ли ви се е да попаднете в ситуация, в

...
Случвало ли ви се е да попаднете в ситуация, в
Коментари Харесай

Как да отклоните постоянните въпроси за сватба и деца

Случвало ли ви се е да попаднете в обстановка, в която някой ви пита за какво още не сте женени, по кое време ще имате женитба и деца? За да сте тук, очевидно да.

Живеем в общество, построено върху тези архаични упования за реализиране на избрани стадии до навършване на избрана възраст – изключително за дамите. А точно да се омъжиш и да имаш деца до 30-годишна възраст – наред с други, несъмнено, само че дано стартираме с това, защото е може би най-разпространено.

Налага се да се усещаме по този начин, като че ли е съревнование да достигнем тези стадии, и в случай че хората към вас го вършат, а вие не, тогава може би нещо „ не е наред “ с вас.

Някои хора може да желаят женитба и деца, само че моментът да не е подобаващ, а други въобще не. Това е вашият живот, живеете го единствено един път. Уверете се, че го вършиме съгласно вашите условия.

Затова тук ще ви представим дребен лист елементарни отговори, с които можете да се въоръжите, когато ви обстрелват с въпросите за женитба и деца.

Несъмнено хората имат положителни планове, когато питат за тези неща, а и ние сме привикнали да ги задаваме. Би било отлично, в случай че хората престанат да го вършат, само че до момента в който това не се случи, е по-добре да сме готови, в сравнение с да не сме.

Освен това може да си мислите, че не би трябвало да се обяснявате и в това има логичност, само че в множеството случаи евентуално влизате в предпазен режим, което също не е добре. Време е всички ние да се отучим, да развием съзнание, с цел да знаем по кое време да не задаваме тези много досадни въпроси за женитба и деца.

 женитба и деца Как да отклоните непрекъснатите въпроси за женитба и деца

Първо обаче да поговорим за аргументите към момента да не сте на този житейски стадий за женитба и деца.

Просто не желаете женитба

Не приемате метода, по който обществото счита, че би трябвало да живеете, и вместо това желаете да създадете своя действителност въз основа на вашите стремежи и потребности, а не на публичните упования.

Не вярвате в брака

Бракът за вас не е приоритет, само че сте щастливи с колегата си, живеете живота си и вършиме нещата, които вършат и двама ви щастливи.

Не желаете деца

Макар децата да са най-хубавото нещо на света, има хора, които избират да нямат такива и това е тяхно право.

Искате женитба и деца, само че не се чувствате подготвени

По-добре да изчакате верния миг, в сравнение с да прибързате и да допуснете неточност. Може и да не сте намерили подобаващия сътрудник, с който да живеете и да създадете семейство

Може би желаете деца, само че изпитвате компликации при забременяването

Това е една от аргументите, които постоянно подценяват. Когато изпитвате компликации да забременеете и хората непрекъснато ви питат по кое време ще имате дете, това може да усили напрежението и разочарованието от това, което изпитвате.

Без подозрение евентуално има още аргументи, само че тези евентуално са някои от най-често срещаните.

И по този начин, какво следва – членовете на фамилията или приятелите ви задават тези ненапълно досадни въпроси за женитба и деца. Вместо неудобно да се ухилите или да се окажете в отбранителна позиция, желаете да се въоръжите с някои отговори, които да обяснят (не че би трябвало, само че хей, това е светът, в който живеем) какво вършиме или мислите по въпросите за женитба и деца. Всички те могат да бъдат приложени както за сътрудници, по този начин и за независими хора.

 женитба и деца Как да отклоните непрекъснатите въпроси за женитба и деца

Ето и какво да отговорите, в случай че непрекъснато ви питат за женитба и деца:

Това не е нещо, което ние/аз желая.

Или в случай че желаете да уточните малко повече…

Това не е нещо, което желаеме, вместо това сме фокусирани върху… (казвате какво).

Това може да бъде – създаване на живот за себе си, ремонт на дома, опознаване на света, основаване на живота на фантазиите ви и така нататък

Ние/аз не имаме вяра в брака. В момента ние/аз имаме други цели. Раждането на деца не е на дневен ред за нас/за мен сега. Ние/а имаме проекти да имаме деца в бъдеще, само че сега ние/а се любуваме да вършим други неща… Ако сте човек, който желае да има деца, само че може би се бори да зачене – кажете на другия това. Тук няма нищо срамно и вместо вероятно да се чувствате зле, че сте предиздвикали този човек да се почувства неудобно, обяснете му какво се случва – единствено в случай че се чувствате удобно, несъмнено. Ние/аз не желаеме деца. Ние/я към този момент сме родители на моите животни. Оооо, ние сме/Не съм сигурен дали това е нещо, което ние/Аз желая

За брака съответно:

Предпочитаме да похарчим парите за нещо друго като жилище или екскурзии да вземем за пример. Може би в бъдеще, само че не и в този момент.

В последна сметка като общество би трябвало да спрем да питаме дамите (а може би и мъжете) по кое време ще се открият, ще имат женитба и деца, тъй като има доста по-вълнуващи неща, които дамите могат да предложат.

Така че идващия път, когато сте с другари или семейство и ви се прииска да зададете тези въпроси, просто спрете, преди да го извършите. Възможно е да има моменти, когато тези въпроси са изцяло основателни и ще бъдат признати добре – само че познавайте аудиторията си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР