Случвало ли ви се е да имате усещането само да

...
Случвало ли ви се е да имате усещането само да
Коментари Харесай

Спрете само да давате във връзката, време е да получите

Случвало ли ви се е да имате чувството единствено да давате във връзката, само че не и да получавате същото от вашия сътрудник? Ако да, не сте единствените. Много двойки са изправени пред същия проблем, който обаче би трябвало да бъде решен. За да имате в действителност здрава и хармонична връзка, и двамата би трябвало да давате от себе си. Само по този начин ще проработят нещата.

И по този начин – време е да спрете единствено да давате, а и да получавате. Ето и някои съвета по какъв начин смяната в отношението към колегата може да ви помогне:

Нека вкуси аромата на личните си каузи

Ако желаете да го накарате да се тормози, че ще ви загуби, помислете за огледално отразяване на държанието му. Започнете да отразявате същото равнище на внимание и старания, които той е влагал във връзката. Ако той стане дистанциран или високомерен, можете да коригирате и личното си равнище на ангажираност. Това не значи да играете игри или да бъдете злонамерени, а по-скоро да му покажете, че имате свои лични цели и граници.

 Спрете единствено да давате във връзката, време е да получите

Поддържайте възприятие на неустановеност, когато обсъждате бъдещето с него

Вместо да предоставяте съответни детайлности или да вършиме съответни проекти, поддържайте диалозите си за бъдещето по-отворени. Като сте съзнателно неразбираеми, създавате чувство за тайнственост и конспирация, което може да го накара да осъзнае по-добре опцията да ви загуби. Така това, че единствено вие давате във връзката, може да се промени за положително.

Накарайте го да ви подсети за вашата стойност

Напомнете му нежно какъв брой необикновен човек сте били преди началото на връзката. Това служи като знак за всички неповторими качества и полезности, които внасяте в връзките. Подобна постъпка може да го въодушеви да ви оцени и цени още веднъж и освен вие да давате, а и той.

 да давате

Създайте граница на физическа и прочувствена непосредственост сред вас и него

Да спрете да давате толкоз доста от себе си, до момента в който не получите същото, може да бъде реализирано и по различен метод. Установете граници на това какъв брой близки ставате – както физически, по този начин и прочувствено. По този метод утвърждавате личната си стойност и му пречите да приема интимността ви с лека ръка. Тази граница служи като увещание, че вашата обвързаност и накърнимост са скъпи и би трябвало да бъдат реципрочни. Тя може да го накара да осъзнае по-добре евентуалната загуба на дълбока връзка и непосредственост.

Избягвайте да обсъждате задачите си с него

Ако търсите способи да накарате мъжа да ви цени повече и да не давате единствено вие за връзката ви, значимо е да избягвате да обсъждате с него вашите цели, задания и проекти. Вместо това оставете дейностите си и фините сигнали да приказват сами за себе си. Запазете мислите и проектите си за себе си, като му позволите да следи измененията в държанието и отношението ви. Това може да го накара да бъде по-любопитен към евентуалната загуба на вашето наличие в живота му. Действията постоянно имат по-значимо влияние от думите, по тази причина се концентрирайте върху изразяването на качествата, които ви вършат скъп и незаместим сътрудник.

 да давате

Спрете да бъдете разполагаем за него

Важно е да дадете приоритет на личното си благоденствие и да избягвате да наблягате прекомерно доста на непрекъснатата връзка. Вземете си отмора от това единствено да давате от себе си и да бъдете елементарно налична за него. Дайте си малко пространство и време, с цел да отговорите на неговите известия и позвънявания. Като спрете да давате незабавно отговор постоянно, вие му предавате, че имате и други задължения и цели в живота си. Ако той е схватлив, може да стартира да се чуди за смяната в достъпността ви и да се опита да разбере какво се случва. Това може да му сътвори опция да се замисли върху динамичността на връзката дружно със личното си държание. Така няма единствено да давате вие, а и ще започнете да получавате.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР