Случва се на много от нас ежедневно - обръщаме се

...
Случва се на много от нас ежедневно - обръщаме се
Коментари Харесай

Съвети за сън: Защо се събуждаме, преди алармата ни да иззвъни - и как най-добре да го избегнем

Случва се на доста от нас всекидневно - обръщаме се в леглото, отваряме очи и осъзнаваме, че сме събудени преди алармата да е иззвъняла.

Независимо дали е минал час - или единствено няколко мига - преди този момент, всички ние можем да се свържем с това съвсем злокобно чувство за тишина, когато просто лежите там в безшумно съзерцаване, чакайки неизбежното увещание време е да ставате.

Всъщност това може да се случва толкоз постоянно, че може да ви накара да се запитате за какво въобще си вършиме труда да настроите тревога!

Така че за какво постоянно се разсънваме, преди да е належащо? Е, специалистът по съня за Макс Кирстен споделя, че това събитие може да се случи по няколко аргументи, както физиологични, по този начин и психически.

Ето за какво:

Циркаден темп: Вашето тяло работи по натурален цикъл сън-събуждане, прочут като циркаден темп. Този темп се въздейства от фактори като излагане на светлина, време на хранене и всекидневие. Вашето тяло има вътрешен часовник, който контролира по кое време се усещат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР