Случва се да се разочароваме от някого. Обикновено това е

...
Случва се да се разочароваме от някого. Обикновено това е
Коментари Харесай

Емоционално нестабилната личност – 4 признака, по които да я познаете


Случва се да се разочароваме от някого. Обикновено това е обвързвано с по-големите упования, които сме имали от въпросния човек. Няма да приказваме за виновност – българите сме специалисти по обвиняването и назидаването на някого. Всъщност, част от решението, с цел да не се подведем е да развием дарба за съответна преценка на хората към себе си, изключително значимо, когато контактите ни са свързани с работния развой, периоди и реализиране на таргети.

Има една категория хора, от които ясно бягаме всички – бихме могли да ги определим като мързеливи, безотговорни и прочие Тези персони нормално се разпознават бързо. Много по-сериозен проблем обаче би ни основал човек, който се намира в прочувствено несигурно положение. И тук дано създадем едно конкретизиране, всеки може да бъде прочувствено неустойчив в избран миг от живота си поради неприятни фактори, влошено здравословно положение. В този случай обаче въпросният тежък интервал рано или късно минава. Но има друга категория хора, при които прочувствената неустойчивост е „ персонален бранд “.

Ето 4 вида държание, които издават прочувствена неустойчивост:

1. Хората, които са прочувствено нестабилни,

са склонни да бъдат импулсивни в дейностите си. Те нормално се наемат да правят задачи, които по един или различен метод им вредят на тях самите или на други. Проблемът е, че тези лица не се замислят преди да подхващат въпросния акт. Пример за сходно държание е да се седне зад кормилото след консумация на алкохол, да се кара с превишена скорост или изобщо рисково, да се харчи над опциите, да се играе на хазарт. Отличителната линия на този вид държание е слаб самоконтрол. Рисковите дейности нормално се подхващат поради удовлетворението, което носят, без да се дава сметка за краткосрочността му.

2. Емоционално нестабилните хора се познават по способността, по-точно, неспособността им да се оправят с гнева си . Това са персони, които могат да бъдат извънредно благи и общителни, само че сложени в неприятна обстановка стават неуправляеми, непредсказуеми – бихме употребявали даже дума „ гневни “. Подобно държание насочва за липса на умения за надзор на страстите чрез положителни обноски или казано под различен ъгъл, да ръководят по здравословен метод. Тези персони прегарят на служебното си място, прочувственото им положение варира в крайности сред горест и лъчезарност. В гнева си покачват звук, „ викат “, допустимо е, с изключение на вербално нападателни, да станат и физически рискови – не безусловно да извършат физическо принуждение, само че е допустимо да хвърлят и чупят предмети.

Свързани публикации.. Емоционални разстройства при деца и юноши 0 Гняв – за какво и по какъв начин изпитваме тази страст 0 Дори лекият стрес вреди на здравето 0

Подобна обстановка е много стряскаща, даже плашеща. Ако попаднете на сходна сцена, значимо е да се опитате да запазите хладнокръвие и да не приемете случилото се персонално. Помнете, това държание не е персонално ориентирано към вас или който и да било различен. При гранично личностово разстройство засегнатият може да изпадне в положение, при което губи изясненост за държанието си, още повече за резултата от държанието си върху хората.

3. Емоционално нестабилните персони нормално мъчно поддържат партньорства , допустима е честа промяна на сътрудниците по същата причина. В един миг те се усещат извънредно добре с даден човек, в идващия – тъкмо противоположното. Наблюдават се чести „ кавги “, спиране и по-късно възобновяване на връзката... Подобна връзка се трансформира за много токсична за другия сътрудник, само че в множеството случаи това държание е неосъзнато и изисква прочувствена и даже професионална поддръжка. Емоционалната неустойчивост може да се прояви освен в сантименталната връзка, само че и във всяка друга.

4. Хората, които страдат от прочувствена неустойчивост, в множеството случаи са претърпели някаква контузия. Още по-пагубното за тях е, че никой не им е предал верен модел за справяне с отрицателните страсти . Със сигурност, тези хора се нуждаят от постоянна прочувствена поддръжка и/или провеждането на терапия, по време на която да овладеят техники за справяне с страстите.
В множеството случаи прочувствено нестабилните хора не целят да наранят някого, само че от време на време това се случва. Въпрос на умереност е забърканите в обстановката да я преценяват вярно...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР