Случилото се във видинската организация на БСП ще доведе до

...
Случилото се във видинската организация на БСП ще доведе до
Коментари Харесай

Филип Попов: Случилото се във видинската организация ще доведе до оздравителен процес

Случилото се във видинската организация на Българска социалистическа партия ще докара до възстановителен развой, даже и да има още напуснали я социалисти. Това съобщи някогашният народен представител и член на Националния и на Областния съвет на Българска социалистическа партия във Видин Филип Попов. През седмицата деветима членове на Българска социалистическа партия оповестиха, че напущат партията, а видинската общинска организация остана без управление.

Попов е безапелационен, че това ще направи партията по-единна и консолидирана преди идните избори. Българска социалистическа партия е идея, Българска социалистическа партия не се продава и не се предава, съобщи Попов.

Представителите на Областната и на Общинската организации на Българска социалистическа партия във Видин изрично отхвърлиха отправените обвинявания от напусналите социалисти, които оповестиха претекстовете си в своя декларация.

Проф. Радослав Гайдарски, член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българска социалистическа партия и отговорник за Видинска област, съобщи, че след извършена среща с партийните секретари и ръководители на партийни организации от общината, те показват своето изрично противоречие с позицията за положението на видинската организация и водената политика от централното управление на Българска социалистическа партия, изразена от напусналите я членове. Гайдарски разяснява, че не е сюрпризиран от напускането на тези хора и то е предстоящо, тъй като те нямат нищо общо с Българска социалистическа партия. Той ги дефинира като " хора, които търсят да са на хранилка " и съобщи, че в организацията " не страдат за напусналите, които от дълго време са желали да освободят ". От години са изключително тежки взаимоотношенията вътре в партията с управлението на видинската общинска организация, в която членуват 2/3 от социалистите в област Видин, сподели Гайдарски. По думите му от години в Българска социалистическа партия в страната вървят процеси за дестабилизация на партията, които водят до " проведен безпорядък " и тези процеси са направлявани от нейни членове, които той дефинира като " камарила " (група от нечестни персони, които въздействат върху ръководството, извличайки персонални облаги). Независимо от това, социалистите през днешния ден потеглят към изборите през октомври по-мотивирани и сплотени, безапелационен бе проф. Гайдарски.

Предстои в идващите дни Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българска социалистическа партия да образува работна група и да се направи проверка на финансовото положение на Общинската организация на Българска социалистическа партия във Видин, да се организира общинско заседание и регионална конференция за попълване на управителния състав, след което социалистите по места би трябвало да създадат номинации за листите на партията в 5 изборен регион за идния на 2 октомври избор, разясни Попов.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР