Случилото се дава сигнал към Министерството на здравеопазването и депутатите,

...
Случилото се дава сигнал към Министерството на здравеопазването и депутатите,
Коментари Харесай

Има ли решение за цената на лекарствата в частните болници?

" Случилото се дава сигнал към Министерството на здравеопазването и депутатите, че има едно деформиране,  което би трябвало да бъде поправено и това е работа на Министерство на здравеопазването. " Това сподели някогашният министър на опазването на здравето доктор Таня Андреева в коментар за обвиняванията, че е прокаран лобистки закон, допускащ на частните лечебни заведения да не организират публични поръчки.
Според Цветан Диманов, член на УС на Националното съдружие на частните лечебни заведения (НСЧБ) частните лечебни заведения не вършат публични поръчки, тъй като извършват европейска инструкция:
" Д-р Дечев по този начин ги показва нещата все едно някой е нарушил закона и е направил закононарушение ", сподели Диманов в изявление за bTV.
Според Андреева директивата, за която приказва Дамянов е призната през 2014 година и към нея има текст, в който написа, че тя е изземва правата на страната да организира политики, когато това е оправдано.
Бившият министър на опазването на здравето изрази мнение, че не е допустимо от министерството да не са осведомени със случая и попита за какво до в този момент не са подхванати ограничения
Според Димитър Петров, някогашен подуправител на НЗОК, въпросът е кой е позволил частните лечебни заведения да не вършат публични поръчки.
По думите му НЗОК би трябвало да направи една централизирана процедура и да заплаща медикаментите за онкоболните непосредствено на търговците, само че отговорът на институциите бил, че това няма да се реализира, тъй като ще се направи централизиран търг от всички лечебни заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР