Случаят с преградено парче държавна земя край морето в България

...
Случаят с преградено парче държавна земя край морето в България
Коментари Харесай

Шпигел с нова статия срещу Борисов: В България няма правов ред, а журналисти биват бити и заплашвани

Случаят с заградено парче държавна земя край морето в България провокира хиляди хора на митинг по улиците на огромните български градове. Той демонстрира и че съвсем 15 години след приемането на страната в Европейски Съюз в нея не могат да се наложи същински правов ред, разяснява влиятелното списание „ Шпигел “ в поредност материали за България тези дни. Правната сигурност на хората зависи от желанията на властимащите, юридическата система е под политически надзор. Случаи на корупция стигат до нея рядко, а публицисти, които пишат за това биват заплашвани и бити.

Но за разлика от Виктор Орбан, Бойко Борисов съвсем в никакъв случай не е тематика в Брюксел, признава списанието. „ Шпигел “ напомня и че Ахмед Доган с изключение на главен балансьор в доста държавни управления и водач на партия, която обезпечава постоянно властта, е и някогашен сътрудник на Държавна сигурност.  

След като напомня случая с настояването на Христо Иванов плажът на Росенец да бъде отворен за жители, „ Шпигел “ напомня и че един от възпитаниците на Доган е депутатът Делян Пеевски, който управлява огромна част от българските медии.

„ Той беше един от виновните за най-големия банков банкрут в постокмунистическа България през 2014 година, който вкара страната в тежка финансова рецесия “, написа списанието. Журналистите обаче предизвестяват и че против Движение за права и свободи има антитурски и расистки настроения от страна на българските националисти.

„ Шпигел “ разказва  и за спора сред Радев и Борисов, като счита, че митингите по улицата са поради акцията на Христо Иванов и съвсем едновременния с това обиск на президентството. Списанието разказва  и за фотосите и видеоклипа, на който се вижда по какъв начин Борисов спи в стая с пачки и златни кюлчета, покрай главата си държи и военен револвер.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР