Случаят с полицейско насилие в Шекер махала отива в прокуратурата,

...
Случаят с полицейско насилие в Шекер махала отива в прокуратурата,
Коментари Харесай

Адвокат със скандални твърдения за действията на полицаи в Пловдив

Случаят с полицейско принуждение в Шекер махала отива в прокуратурата, заяви за Plovdiv24.bg юристът на двете потърпевши ромки Васил Марков. По думите му, никой няма право да бие който и да било на обществено място, казусът има доста очевидци. Интересното е, че даже не е потвърдено съществуване на закононарушение, в тази ситуация - продажба на тютюн без бандерол.

Адвокат Марков описа, че полицейският чиновник е бил на територията на КАТ и с бинокъл е следя действията в региона насреща, като е търсил търговци на тютюн. " Те сега хващат тези, които взимат по няколко кг, а тези, които режат тонове, остават ненаказани, сбъркана им е системата много “, разяснява юристът.

Полицаят подгонил едната жена от ромски генезис, спънал я и тя паднала на земята. След това скочил върху нея, поставил и белезници, извадил палката и я набил. После и на другата жена, и на нея сложил белезници и я блъснал с палката два пъти. Това разказали на юриста потърпевшите, които са майка и щерка.

Самият служител на реда обяснил в районното, че не я е спъвал, а тя сама е паднала. Според юриста това, което е направил служителят на реда, е безусловно неправилно, тъй като в махалата може " да му скочат и да го утрепят “. Той не е помислил за себе си даже. Всичко това се е случило на много оживено място пред очите на доста очевидци, защото от там стартира Руският пазар и има и доста застрахователи.

Сега двете дами са си изкарали медицински свидетелства, които потвърждават леки телесни повреди, а юристът ще пусне жалбата до прокуратурата.

Адвокат Марков показа и още нещо. " Откакто в 3 районно управление (на МВР) мина Симеон Хаджиев като шеф, той просто го ликвидира като районно. Насади на чиновниците самочувствие и брутални практики, които употребяват и аз с тях си имам много проблеми. Това е единственото районно, в което като те стопират за инспекция за опиати и алкохол, ти приказват, че няма смисъл да даваш кръвна проба. Защото, в случай че дадеш, ще излезе, че след това би трябвало да платиш 500 лв.. Да, в действителност е по този начин, само че единствено в случай че се удостовери тестът “, изясни юристът.

И след това добави, че някогашният им шеф Хаджиев им казвал, че в случай че лицето не желае кръвна проба, то на служителя на реда, който го е хванал, казусът се зачита за разкрито закононарушение. " Да, само че къде е правото на отбрана? “, попита юристът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР