Случаят с нападнатото 18-годишно момиче от Стара Загора, което получи

...
Случаят с нападнатото 18-годишно момиче от Стара Загора, което получи
Коментари Харесай

ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: 400 шева по-късно – вълна от съпричастност и търсене на наказание

Случаят с нападнатото 18-годишно момиче от Стара Загора, което получи 400 шева след принуждение от мъж, с който е имало връзка, провокира вълна от отвращение. Тя прерасна в организирането на Национален митинг в над 40 града у нас довечера.

Първоначално 26-годишният Георги Николаев, който е упрекнат за нападението, е арестуван за 72 часа, само че след обжалване е пуснат от ареста без никаква мярка и с претекста, че множеството порезни рани с макетен нож по цялото тяло на момичето, строшен нос и обръсната глава са " лека телесна щета ".

Месец, откакто 18-годишно момиче постъпва в болница и се постановат 400 шева на разрезите, направени по цялото ѝ тяло от мъж, от Районната прокуратура в Стара Загора оповестиха, че форсират следствието по случая.

Следете всичко по тематиката в нашия онлайн репортаж. Новата информация е най-горе:

31.07.2023 15:32:37

Георги Николаев дойде в съда, съвещанието е закрито

В Районния съд в Стара Загора стартира разглеждането на мярката на Георги Николаев Георгиев, който нарани неведнъж 18-годишно момиче с макетно ножче. Той дойде в съда:

31.07.2023 15:31:46

" Трайно построени незаконни привички ": Животоспасяваща интервенция за нападнатото от Георги момиче

Районната прокуратура в Стара Загора внесе искане в Районния съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 26-годишния Георги Николаев, посочват от пресцентъра на прокуратурата.

От известието излиза наяве, че на потърпевшата ѝ е била оказана и животоспасяваща незабавна здравна намеса, с оглед прекъсване на изобилното кървене, а доказателствата по делото сочат, че обвиненият е с трайно изградени престъпни навици.

Внесено е искане в съда за задържането му под стража

31.07.2023 15:31:02

„ Жена ми чака на мен. Имам малко дете “: Това е споделил пред съда Георги Николаев

„ Моля да се промени мярката ми за неотклонение. Да не съм арестуван, тъй като няма да преча на следствието по делото. Не съм отговорен, желая да се разбере всичко. Имам малко дете и ме чака, жена ми чака на мен и по тази причина желая да ми се смени мярката “.

Това е споделил пред Окръжния съд в Стара Загора арестуваният за нападението над 18-годишно момиче, което е с 400 шева, Георги Николаев. Отразено е в протокола от съвещанието съда от 5 юли, когато е взето решение той да бъде освободен.

От протокл на правосъдно съвещание излиза наяве, че прокурор е изискал обвиненият да бъде освободен

31.07.2023 15:29:54

Митрополит Киприан: Свидетели сме на брутални дейности по отношение на човешка персона

" За страдание, през днешния ден заветните думи " Свобода или гибел ", изписани по телата на днешната юноша, а тялото е дом на Духа Светаго, са изпразнени от своето наличие, тъй като родолюбието се съхранява в сърцето на българина, което постоянно би трябвало да милее и да тачи своята татковина и за всички близки към него, като ги обгръща с вярата, вярата и любовта ”, написа в позиция старозагорският митрополит Киприан във връзка случая с обезобразеното момиче.

Той добави, че заветните думи ''Свобода или смърт'', изписани по телата, са изпразнени от своето наличие

31.07.2023 15:29:06

Съдия Татяна Гьонева за момичето с 400 шева: По фотография не можем да преценим пострадванията

„ Видяхме фотосите. Ние по фотоси не можем да преценим какви са пострадванията. Няма по какъв начин да работим с догатки “.

 Това сподели на брифинг на Окръжния съд в Стара Загора арбитър Татяна Гьонева Коева, която е докладчик по делото с обезобразеното момиче с 400 шева след нахлуване от мъж, с който е имала връзка.

Доказателствата по делото не са подплатили междинна телесна щета, която значи заплаха за живота

31.07.2023 15:27:46

Адвокатът на обезобразеното 18-годишно момиче пред bTV

В случая с нападението над 18-годишното момиче с 400 шева би трябвало да се проверява опит за ликвидиране. Това сподели пред bTV юристът на момичето и неговото семейство Димитър Киров:

31.07.2023 15:27:06

Предавания Тази заран „ Нападение без благосклонност и жестоки сечения “: Пред bTV приказва жена, срещнала се с потърпевшото момиче

Пред bTV приказва жена, която се е срещнала с 18-годишното момиче от Стара Загора в болничното заведение. Тя споделя, че раните, които е видяла и положението ѝ са били извънредно тежки.

Според нея не трябва насилникът да остава безнаказан

31.07.2023 15:24:48

Прокуратурата е събрала задоволително доказателства, че Георги Николаев е нападнал момичето

„ Изхождайки от дългия си опит, смятам, че делото ще бъде доведено до дъно “. Това сподели пред bTV Дичо Атанасов, областен прокурор в Стара Загора, за случая с 18-годишното момиче от Стара Загора с 400 шева след принуждение от мъж, с който е имало връзка:

31.07.2023 15:23:37

Национален митинг в поддръжка на момичето с 400 шева след нахлуване от мъж

Национален митинг ще се организира през днешния ден в поддръжка на 18-годишното момиче от Стара Загора с 400 шева след принуждение от мъж, с който е имало връзка.

В 18 ч. в над 40 града в страната са оповестени митинги. Хората се провеждат най-вече в обществените мрежи. В София и в Стара Загора митингите ще стартират пред Съдебната палата. В града под липите ще има и шествие.

В акцията ще се включат над 40 града

31.07.2023 15:23:05

Пластичен хирург предложи гратис лекуване на обезобразеното момиче

Добрият образец съществува. Пластичен хирург предложи гратис лекуване на обезобразеното момиче. За това писа самият той в обществените мрежи, предлагайки професионалната си и чисто човешка помощ.

Доктор Калудов е с над 30-годишна процедура и предложи да обезпечи на потърпевшото момиче изцяло безплатна помощ

31.07.2023 15:21:51

Арест и ново обвиняване: Експертиза ще потвърждава осъществен ли е опит за ликвидиране на момичето

Институциите на крайник месец, откакто мъж направи повече от 20 разреза по тялото на 18-годишно момиче. При нападението той е счупил носа и и е обръснал главата.

Днес последваха арест и ново обвиняване за обвинения. За да бъде арестуван Георги Николаев, са претърсени осем адреса, разгласен е за общодържавно търсене.

За да бъде арестуван Георги Николаев, са претърсени осем адреса, разгласен е за общодържавно търсене

31.07.2023 15:21:18

Адвокат Димитър Марковски за случая в Стара Загора

„ Има и съществуване на няколко други закононарушения, които са осъществени по отношение на момичето, което не са физически е потърпевшо, само че и е нанесена една сериозна психотравма “, сподели в предаването „ 120 минути “ юрист Димитър Марковски във връзка случая с обезобразеното момиче в Стара Загора.

Процесуалното държание на Окръжния съд е много необичайно за тези данни, които има за този млад жител, сподели юристът

31.07.2023 15:20:31

Съдебният доктор, изготвил експертизата на момичето с 400 шева пред bTV

bTV потърси за коментар правосъдният доктор, изготвил експертизата за лека телесна щета на 18-годишното момиче. Ето какво сподели доктор Теодор Стаматов:

 

Д-р Теодор Стаматов отговори на позвъняването ни по телефона

 

31.07.2023 15:19:45

България " Направо те умъртвявам ", " Ще ти закача главата ": Георги Николаев със закани към момичето

Образувано е досъдебно произвеждане за междинна телесна щета против Георги Николаев, упрекнат за нападението над 18-годишното момиче от Стара Загора, осведоми на брифинг районният прокурор Таня Димитрова.

Два дни преди упражненото принуждение - на 24 и 25 юни, той е отправил закани за ликвидиране към потърпевшото момиче посредством текстови известия. Николаев е написал " Направо те умъртвявам "  и " Ще ти закача главата ". 

Образувано е досъдебно произвеждане за междинна телесна щета

31.07.2023 15:18:57

Пред bTV приказва жена, получила закани от отстранения служащ от „ Мини Марица-изток “

Пред bTV приказва жена, получила закани от отстранения служащ от „ Мини Марица-изток “ Виктор Костов, подкрепящ нападналия с макетно ножче 18-годишно момиче - Георги Николаев.

Жената, поискала да остане анонимна, познава фамилията от доста години. Казва, че потърпевшото момиче ѝ е като щерка.

Виктор Костов, подкрепящ насилника на 18-годишното момиче, е арестуван

31.07.2023 15:18:26

" Мини Марица-изток " в профил служащ, подкрепящ насилника с макетното ножче

“Ръководството на “Мини Марица-изток ” ЕАД изрично се разграничава и остро осъжда позицията на Виктор Костов по отношение на случая с потърпевшото момиче ”, оповестяват от компанията.

Виктор Костов написа в собствен пост по-рано през днешния ден: " Аз пък пазя пича! Всяка лигла би трябвало да си знае гьола и като шава напред-назад ще яде мамуля! Евала брат показвай кой е мощният пол. А всички, които имат нещо срещу Гошката - да ми пишат на персонално - ке ви убием от пердах бате. 400 шева ще ви се сторят малко. Мърши ".

Виктор Костов написа: Аз пазя пича. Всяка лигла би трябвало да си знае гьола

31.07.2023 15:16:35

Георги Николаев е бил в пробация за побой над мъж, когато нападнал момичето

26-годишният Георги Николаев, упрекнат за нападението над 18-годишното момиче, приключило с 400 шева, е бил в пробация за побой над мъж сега, в който е направил действието, научи bTV.

Той е работил нерегламентирано в дискотека в Стара Загора, заяви за bTV кметът на града Живко Тодоров.

Той е работил нерегламентирано в дискотека в Стара Загора

31.07.2023 15:16:03

Мария Габриел и Кирил Петков за случая с принуждение над момиче

Криминалният случай от Стара Загора и карцерът месец след осъщественото принуждение разясниха през днешния ден и политици. Реакциите са от ръководещите обединения.

Според тях казусът е жесток и би трябвало да бъде глобен по най-строгия вероятен метод. За това се оповестиха и от ПП-ДБ, и от ГЕРБ-СДС.

Според тях казусът е жесток и би трябвало да бъде глобен по най-строгия вероятен метод

31.07.2023 15:15:39

Сарафов: Нулева приемливост към всички случаи на принуждение и хулигански прояви

„ Прокурорите, с изключение на длъжностни лица, са и български жители, които изцяло споделят мощния яд и дълбокото отвращение, което обществото показва от двата случая на неоправдана експанзия и нечовешка свирепост, проявени преди месец в Стара Загора и преди дни на плажа в Поморие “.

Това се показва в позиция на и.ф. основен прокурор на България Борислав Сарафов.

Позицията му е във връзка двата случая на експанзия в Стара Загора и на плажа в Поморие

31.07.2023 15:15:13

Прокуратурата за Георги Николаев: Задържан е за закана за ликвидиране след укриване

Районната прокуратура в Стара Загоря излезе с изказване, в което се показва, че обвиненият за насилието над 18-годишно момиче Георги Николаев е арестуван за 72 часа поради закана на ликвидиране на момичето.

Той е изпратил текстови известия на жертвата си посредством интернет приложение

31.07.2023 15:14:33

Мария Бонева, залята преди 21 година с киселина: Дойдох без грим, с цел да насочва обръщение

През 2002 година Мария Бонева е залята с киселина и обезобразена. Нейният случай е избран като " лека телесна щета ".

Такъв беше избран и казусът на 18-годишното момиче от Стара Загора, което получи 400 шева след принуждение от мъжа, с който е имало връзка. Първоначално той е бил пуснат от ареста без никаква мярка с претекст на съда, че множеството порезни рани с макетен нож по цялото тяло, строшен нос и обръсната глава са " лека телесна щета ". По информация на bTV през днешния ден той е арестуван.

„ Дойдох в студиото без грим тази заран, тъй като желая да насочва обръщение към това дете, че всичко е поправимо ", сподели Мария Бонева в ефира на bTV.

Ние нямаме гаранция, че това момиче ще се възвърне душевен, споделя тя

31.07.2023 15:13:20

Адвокатът на Георги Николаев пред bTV

" Георги Николаев не е отправял закани към фамилията на 18-годишното момиче. Категорично отхвърля да е направил закононарушението през цялото време ", съобщи пред bTV юристът на обвинения за нападението над момичето в Стара Загора.

Адвокат Валентин Димитров добави, че клиентът му е арестуван за 24 часа.

Валентин Димитров добави, че клиентът му не е отправял закани към фамилията на момичето

31.07.2023 15:12:49

„ 400 шева по-късно “: Задържаха обвинения за насилието против 18-годишно момиче

Обвиняемият за нападението над 18-годишното момиче от Стара Загора е арестуван, научи bTV. 26-годишният Георги Николаев е задържан рано тази заран. Той е получил призовка, явил се е в полицията и е арестуван.

От прокуратурата оповестиха, че обвиненият е арестуван за 72 часа за това, че в интервала от 24 юни до 25 юни в изискванията на продължавано закононарушение се заканил с ликвидиране на 18-годишното момиче. 

26-годишният Георги Николаев е задържан тази заран, научи bTV

31.07.2023 15:10:07

18-годишното момиче с 400 шева след принуждение от мъж: Полиция и прокуратура с изказване

Прокуратурата и полицията в Стара Загора се чака да създадат изказване пред медиите този следобяд във връзка със случая с 18-годишното момиче с 400 шева след принуждение от мъж, с който е имало връзка.

От Районната прокуратура в Стара Загора оповестиха през вчерашния ден, че форсират следствието по случа

31.07.2023 15:09:02

Национален митинг след случая с 18-годишното момиче с 400 шева след принуждение от мъж

Национален митинг и реакции на институциите по случая с 18-годишното момиче с 400 шева след принуждение от мъж, с който е имало връзка. От прокуратурата оповестиха, че форсират следствието.

Това става, откакто 26-годишният мъж е бил пуснат от ареста без никаква мярка и с претекст, че множеството порезни рани с макетен нож по цялото тяло, строшен нос и обръсната глава са лека телесна щета.

Решението обвиненият Георги Николаев да бъде освободен е било взето от арбитър Татяна Коева

31.07.2023 15:06:51

Прокуратурата изиска спомагателна съдебномедицинска експертиза за обезобразеното момиче

Районната прокуратура в Стара Загора форсира следствието по досъдебно произвеждане за потърпевшо 18-годишно момиче, по което като обвинен е привлечен Георги Николаев, освободен от ОС-Стара Загора, оповестяват от държавното обвиняване. 

От обвиняването показват, че се касае за случай от висока степен на социална заплаха

31.07.2023 15:05:55

Кметът на Стара Загора: Пълна поддръжка за потърпевшото момиче

„ Пълна поддръжка за потърпевшото момиче “, написа във Facebook кметът на Стара Загора Живко Тодоров във връзка насилието на 18-годишно момиче.

Той прикани жителите на града да изразят позицията си против насилието в понеделник.

Той прикани съгражданите си да изразят позицията си против насилието в понеделник

31.07.2023 15:02:19

Мъж обезобрази 18-годишно момиче с макетно ножче – пуснаха го под гаранция

Невиждана свирепост и принуждение над 18-годишно момиче от Стара Загора. Момичето е нападнато и нарязано с макетно ножче от приятеля си в дома си в края на юни. Нарязани са ръцете, краката и гърдите ѝ, а лекарите са създали над 400 шева на порезните рани.

Насилникът е нарязал лицето ѝ, тялото ѝ и е обръснал цялата ѝ коса

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР