Случаят с Белослава, която бе задържана в ареста на столичното

...
Случаят с Белослава, която бе задържана в ареста на столичното
Коментари Харесай

Иво Танев: Медиен линч за хванатата с 1.2 промила Белослава 


Случаят с Белослава, която бе арестувана в ареста на столичното Шесто РПУ оня ден с 1,25 промила алкохол, провокира лавина от мнения – и на редови хора, и на родни звезди. Традиционно, и този път те варираха от „ какво толкоз “ до „ разпни я “.

За „ България Днес “ фронтменът на „ Уикеда “ Ерол Ибрахимов, също като Белослава и едно от лицата на акцията „ Не карам пил “, разкри ужасяващата драма, която е претърпял преди 18 години по виновност на пийнал и без документи за правоуправление водач.

„ Пресичахме с приятелско семейство на пешеходна пътека от плажа на Черноморец към паркинга. Тригодишната ми щерка Зора изостана с 2-3 крачки от нас и в този момент една кола я блъсна и я метна през капака. Тя изпадна в кома, аз – в шок… “, не може да пристигна на себе си и до момента известният музикант.

За 10-ина минути Ерол пробва да „ върне назад “ безжизненото дете. Заради суматохата, в която изпада, не се сеща да се обади на „ Бърза помощ “. Забравил е и кой ги откарва до болничното заведение. „ Нито полиция пристигна, нито „ Бърза помощ “. Грешката е в мен – трябваше да им звънна. Но не бях на себе си, не знаех какво да върша. Държах я в ръцете си и се молех “, с трептящ глас споделя артистът. За благополучие, момиченцето някак от единствено себе си се свестява и до момента в който баща й я гушка, тя му споделя: „ Тате, аз се съживих! “. „ Вероятно съзнанието й нещо е преработило, тъй като по това време си припомням, че й четях приказката за Снежанка и тя беше впечатлена от частта с отровната ябълка. Но несъмнено не помни случилото се. И по-добре! “, обобщава музикантът.

Нетрезвият и без брошура водач, блъснал щерката на Ерол, се оказва рецидивист. След случая му се разминава с условна присъда.

„ Дори и не желая да помня името му! Простил съм му от дълго време. Важното е, че Зора е жива и здрава. Но това не трябва да се случва! Не би трябвало човек да кара пил! Наистина в никакъв случай не съм правил това и не го споделям единствено поради случката с щерка ми. Ние, публичните персони, е редно да сме добър образец за хората и би трябвало да внимаваме какво вършим. Така че не мога да посочвам с пръст Белослава и да я осъждам – не съм Господ! Ясно е, че не е редно стореното от нея. Но съм уверен, че тя към този момент надълбоко съжалява за случилото се “, добави създателят на паметното парче „ Уиски с фъстъци “.

Най-безпощаден към Белослава е шоуменът Иво Танев. Бившият тв водещ изригна по адрес на певицата, че за него няма значение „ дали тя е хваната да кара с алкохол, или щерка ми “. „ Нека да се приложи цялата тежест на закона! Без никаква опция да се избегне това! “, безапелационен е шоуменът.

„ Да си обществена персона, е отговорност. Всяка известна персона би трябвало да е наясно, че нейните дейности са образец за подражателство! Всичко зависи от морала, съзнанието и равнището на самия човек – дали да употребява известността и даже въздействието си в позитивна посока. Или ще бъде от тъмната страна! Всяка обществена персона би трябвало да е подготвена да понесе тежестта на своята популярност. Ако не умее да се оправи с това, сигурно в избрани моменти ще наподобява несъответстваща и даже жалка “, размаха пръст Танев.

Той отиде още по-далеч и предложи медийно линчуване на „ самозабравилите се обществени персони “. „ Всяка от тези персони, потъпкала законите и сложила се над тях, би трябвало справедливо да понесе медийно разчекване и оплюване “, предложи водещият на предаването „ Треска за злато “. „ Знам, че на мнозина няма да им харесат тези мои думи, само че е добре да се замислят малко и да поработят върху егото си “, акцентира Иво Танев.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР