Случаите на заразяване с коронавирус в Испания станаха вчера над

...
Случаите на заразяване с коронавирус в Испания станаха вчера над
Коментари Харесай

Драстичен скок на заразените в Испания

Случаите на заразяване с ковид в Испания станаха през вчерашния ден над 400 хиляди, съобщи AFP, като се базира на испанските управляващи.

Точният брой на инфектираните в Испания е 405 436 - с 19 300 повече спрямо петък, съобщи Новини.бг. Част от новите случаи на заразяване са в действителност от по-рано, само че испанските райони, способени по здравните въпроси, са ги съобщили чак през уикенда, съобщи Фернандо Симон, шеф на центъра за изключителни обстановки към испанското здравно министерство.

Ситуацията може да наложи въвеждането на " фрапантни ограничения ", като да вземем за пример карантини тук-там или ограничение на свободата на напредване на популацията. В Каталуния районните управляващи ускориха ограниченията против вируса и не разрешиха на едно място да се събират повече от 10 души, без значение дали става дума за публично място или не. Такава възбрана работи и в Мадрид. В района на Мурсия локалните управляващи не разрешиха на едно място да се събират повече от шестима души. Пандемията от ковид лиши живота на общо 28 872 души в Испания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР