Случаите на сексуални посегателства срещу деца са зачестили в сегашната

...
Случаите на сексуални посегателства срещу деца са зачестили в сегашната
Коментари Харесай

В пандемията: повече сексуални посегателства срещу деца

Случаите на полови похищения против деца са зачестили в сегашната пандемия. Според данните на Европол, причинителите употребяват, че децата прекарват повече време в интернет, и интензивно търсят директен контакт в мрежата.

Пред немски медии директорката на Европол Катрин де Бол изясни, че от началото на пандемията причинителите на полови похищения против деца по-интензивно търсят сходно наличие в интернет. Тя обаче не назова съответни цифри.

“Извършителите се пробват да контактуват непосредствено с децата, които прекарват повече време в интернет у дома по време на локдауна, освен това постоянно без надзор”, добави Де Бол. По думите ѝ, има “голям растеж на сходна онлайн злоупотреба”. Представителката на Европол не скри, че растежът на сходни закононарушения буди сериозна паника.

Германия ще санкционира по-тежко насилниците

Още през септември немската министърка на правораздаването Кристине Ламбрехт предложи по-тежки санкции в случаите на полово принуждение над деца. То ще се санкционира с най-малко една година затвор, а не шест месеца, както до момента. Максималната присъда става от 10 на 15 години отнемане от независимост. Притежанието и разпространяването на детска порнография ще се преглежда като закононарушение.

Законопроектът планува спомагателни благоприятни условия за наказателно гонене в избрани случаи: да вземем за пример ще бъде по-лесно да се наложи мярка за неотклонение задържане под стража при положение на тежко полово принуждение над деца. Препятствията за подслушването на телефоните при следствията на детска порнография също би трябвало да бъдат понижени. Освен това законопроектът планува облекчение за онлайн претърсванията.

Насилието нараства

Неправителствената организация Weißer Ring оповестява, че случаите на полови закононарушения и на домашно принуждение са нарастнали съществено през 2020-а година. Организацията подкрепя и съветва жертви на принуждение онлайн и по телефона. През първите 10 месеца на годината броят на хората, потърсили помощ от тях в Германия, е повишен с 10 %. Най-голямо повишаване се отбелязва във втората половина на годината. От организацията изясняват, че случаите на принуждение се регистрират със забавяне в статистиката. Проучвания демонстрират, че дамите изчакват до седем случая, преди да прекратят връзка с насилника. Затова Weißer Ring молят към всички жертви на принуждение да се обръщат незабавно към съответните организации, които оферират помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР