Случаите на коронавирус във Варна се увеличиха след детско парти

...
Случаите на коронавирус във Варна се увеличиха след детско парти
Коментари Харесай

Огнище във Варна след детско парти


Случаите на ковид във Варна се усилиха след детско празненство в огромен ресторант в града, което е било на 13 юни. Днес от локалното РЗИ прецизираха, че измежду инфектираните има две бременни дами и две деца на по 3 години.

Заразата на празненството е тръгнала от млад мъж, който е дошъл от София. Мъжът е бил със признаци, само че ги е неглижирал. След като излиза позитивната проба, осведоми останалите хора, с които е бил на празненството. Те са почнали да се тестват, само че не са уведомили здравните управляващи. Едва откакто излизат позитивните резултати и са предоставени на РЗИ – Варна, стартира дейното търсене на всички контактни.

Започва всеобщо епидемиологично изследване, след което здравните експерти стигат до тържеството. От 22 юни, понеделник е проведено всеобщо взимане на проби на всички, които са били на празненството. Връчени са на всички наставления за изолираност. Очакват се още резултати на следващия ден.

Персоналът на заведението е тестван, няма позитивни резултати.

От РЗИ – Варна обръщат внимание, че всички позитивни за COVID- 19 лица, предават болестта в фамилията си.

От 13 юни тези хора са пазарували, употребили градския превоз евентуално, няма по какъв начин да проследим всички контактни лица. Заразените живеят на разнообразни адреси във Варна, няма по какъв начин да се локализират контактите им и това е притеснителното в тази ситуация. Проучваме всички вероятни контакти, които могат да бъдат проследени, разяснява доктор Драганова.

Двама от новозаразените, които нямат касателство с празненството, са в фамилни огнища. В единия случай става въпрос за завърнал се студент от Европа, а другия случай е при татко, който се е завърнал във Варна от командировка в София. Престоял е ден и половина в фамилията си, само че е съумял да болести 15-годишната си щерка.

Лекар и здравна сестра са дали позитивна проба за COVID-19 във Варна. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Варна Стоян Пасев, регионален шеф на Варна. Той уточни, че това е първият случай на болни медицински лица в града. Лекарят и здравната сестра са били в директен контакт с умрелият от ковид свещеник.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР