Слово на служебния заместник министър-председател по обществения ред и сигурност

...
Слово на служебния заместник министър-председател по обществения ред и сигурност
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Дълбок поклон и вечна памет на храбрите български воини, отдали живота си в защита на родината!

Слово на служебния заместител министър-председател по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи, който участва на военния обред за Архангелова задушница в Благоевград
По традиция на Архангелова задушница почитаме и се прекланяме пред безсмъртния подвиг  на храбрите български войни починали в битките за национално избавление и обединяване, в интервенциите за поддържане на мира и при осъществяване на воинския дълг в спокойно време.

Днес сме се събрали, с цел да отдадем своята респект пред всички тези почтени български воини, които изписаха с кървави букви сакралните думи независимост,  обединяване и самостоятелност. В този монумент в земята на Пиринска Македония, която те опазиха с телата си, са положени тленните остатъци на безсмъртните 581 офицери и бойци, отдали живота си в отбрана на Горна Джумая, през днешния ден Благоевград, и майка България по време на Междусъюзническата и Първата международна война. С цената на доста свидни жертви  български воини съумяват да спрат настъплението на противниковите войски при Калиманското плато и да извоюват грандиозна победа в подстъпите на Благоевград. Въпреки това, България в последна сметка губи войната. Клаузите на мирния контракт са несправедливи и тежки, само че вярата, вярата и устремът на народа ни към независимост и единство не са пречупени.

Примерът на тези храбри български войни, увековечени в историческата ни памет, съхранила ни като народ, е мотив за заслужена национална горделивост. Днес ние сме призвани да продължим делото им като отстояваме българския дух в Пиринска Македония и пазим историята си от нечисти похищения!

Дълбок реверанс и безконечна памет на храбрите български воини, отдали живота си в отбрана на родината!

Министър Иван Демержиев присъства  на панихидата пред Паметника-костница на починалите през Междусъюзническата и Първата международна война офицери и бойци в градския гробищен парк на Благоевград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР