Словесната плява и лъжи на Асена Сербезова подсказват опит за

...
Словесната плява и лъжи на Асена Сербезова подсказват опит за
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Ще разберете как работи фармамафията, Сербезова се опитва да избяга от правосъдието

" Словесната слама и неистини на Асена Сербезова подсказват опит за бягство от правораздаването. Няма обаче по какъв начин да избяга от изводите в следствието на ДАНС ", написа във фейсбук профила си ръководителят на комисията по опазване на здравето в Народното събрание проф. и разгласява фотоси от справката на ДАНС за изнесените медикаменти.

" 1. “През март 2022г. министърът на опазването на здравето (Асена Сербезова) указва на ИАЛ да бъде осъществена смяна на формулата за пресмятане на дефицита в сходство със ЗЛПХМ. ”

2. “Официалната позиция на ИАЛ е, че записаното в закона уравнение предстои на пояснение и след разискване на експертно равнище е взето решение системата да бъде настроена по този начин, че да бъде предпазен публичният интерес, като бъдат лимитирани всички благоприятни условия пред паралелните търговци за злоупотреби… ”

3. “...може да се смята, че нормативната уредба е създадена целеустремено в полза на търговците и не обезпечава ефикасни благоприятни условия за противопоставяне или отбягване на недостиг. ”

4. “Проследяването на историята по основаването, работата и опитите за въздействие върху СЕСПА водят до заключението, че измененията в ЗЛПХМ са признати, с цел да облагодетелстват паралелния експорт на лекарствени средства. ”

5. “В следствие процесът по използване на Закона и Наредбата е бил съзнателно занимателен и системата е била построена по този начин, че да не работи в интерес на публичния интерес. ”

Съвсем скоро нескрито ще излязат още схеми:

- по кое време са признати измененията в ЗЛПХМ, по какъв начин са импортирани в Народно събрание и кой е стоял зад предложенията и за какво?

- Кой е бил шеф на ИАЛ и какво е било неговото мнение?

- Кога е писана наредбата и кой е съветвал министъра в този развой и какво?

- Кой изпраща системата в ИАЛ и по какъв метод?

- Защо след одита на ИО(март 2022г.) 5 месеца(на 01.08 е назначен служебният кабинет на Радев) министър Сербезова нищо не е подхванала, а сякаш има претенциите за специалист?

Ще разберете по какъв начин работи фармамафията и октоподът от висши обществени длъжности-подчинени от фармамафията ", написа още Ангелов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР