Словенските журналисти започнаха дарителска кампания в подкрепа на единствената информационна

...
Словенските журналисти започнаха дарителска кампания в подкрепа на единствената информационна
Коментари Харесай

Словенски журналисти с дарения започнаха акция по спасяване на информационната агенция

Словенските публицисти започнаха дарителска акция в поддръжка на единствената осведомителна организация на страната в Европейски Съюз, защото дясноцентристкото държавно управление спря финансирането на СТА, заяви Агенция Франс Прес.

Правителството на Янез Янша не е плащало на СТА от началото на годината, изисквайки промяна на висшето управление, макар вътрешния и интернационалния напън. Липсата на финансиране заплашва действието на организацията, учредена през 1991 година, и изплащането на заплатите на към 90 чиновници.

Националните и интернационалните журналистически асоциации в този момент имат за цел да съберат два милиона евро - сумата, която организацията нормално получава от обществени средства годишно - посредством краудфъндинг. Това е механизъм за събиране на дарения през интернет за реализиране на избрана цел.

" Целта на държавното управление е да окаже напън върху организацията да размени нейното управление и да поеме контрола върху нейното наличие ", обявиха в взаимно изказване Асоциацията на публицистите (DNS) и Съюзът на публицистите (SNS).

Трите съществени ежедневника на Словения “Дело”, “Дневник” и “Вечер” в своите издания от понеделник приканиха жителите да се причислят към акцията, стартирана в Световния ден на свободата на печата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР