Словения временно преустановява ваксинацията срещу COVID-19 с ваксината на Johnson

...
Словения временно преустановява ваксинацията срещу COVID-19 с ваксината на Johnson
Коментари Харесай

Словения спира имунизацията с една от ваксините заради смъртта на млада жена

Словения краткотрайно прекратява имунизацията против COVID-19 с имунизацията на Johnson & Johnson, откакто в понеделник в Клиничния център в Любляна е била призната, а през днешния ден е умряла 20-годишна жена поради мозъчен кръвоизлив, оповестява порталът "24 ур ".
Министърът на опазването на здравето Янез Поклукар съобщи, че казусът е обявен като допустима странична реакция от имунизацията, заради което консултативна група е взела решение да прекрати краткотрайно имунизацията с тази ваксина.
"Стигна се до тежко неподходящо събитие, което е обвързвано по времето с имунизацията с ваксина на Johnson & Johnson, заяви ръководителката на консултативната група по имунизация Бояна Беович и изрази откровените си съболезнования на фамилията и околните на умрелия.
"Когато научихме в консултативната група за допустима връзка с имунизацията, незабавно взехме решение да спрем имунизацията с тази ваксина, до момента в който не се схванат детайлностите за случая ", сподели тя и добави, че занапред ще се вземе решение за по-нататъшна приложимост на имунизацията.
Междувременно обаче словенското държавно управление е взело решение да одобри подаяние на 100 хиляди ваксини на Johnson & Johnson от Унгария, оповестява същото издание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР