Словения постави от днес България в т.нар. червен списък -

...
Словения постави от днес България в т.нар. червен списък -
Коментари Харесай

Словения въвежда 14-дневна карантина за пристигащи от България

Словения сложи от през днешния ден България в така наречен " червен лист " - страни с нестабилна епидемиологична конюнктура, заяви външното ни министерство. На идващите от България жители ще бъде наложена наложителна 14-дневна карантина. Мярката важи за всички пасажери с краткотрайно или непрекъснато престояване в България, влизащи на територията на Словения (независимо от тяхното гражданство).

Допускат се някои изключения от това предписание, които са разказани в наредбата за режима на вход/изход от Словения (точки 3, 4, 5, 6, 7, 8). Пътниците, влизащи в Словения по изключенията по точки 3 и 8, би трябвало да покажат негативен тест за Covid-19, който е не по-стар от 36 часа от входа на словенска територия и би трябвало да е изработен в държава-членка на Европейски Съюз или на Шенгенското пространство, прецизира Министерство на външните работи. Допълнителна информация може да бъде открита на - https://www.policija.si/eng/newsroom/news-archive/103470-crossing-the-state-border-during-the-coronavirus-epidemic и https://reopen.europa.eu/bg/map/SVN.

От на следващия ден нови ограничавания за български туристи вкарва и Кипър. От 1 август единствено българските жители, които имат позволение за непрекъснато престояване (т.нар. жълт лист) за Република Кипър, могат да влизат на нейна територия. Същите наложително се подлагат на 14-дневна домашна карантина. Остава в действие условието за показване на резултат от PCR тест за COVID-19, осъществен до 72 часа от полета и попълване на онлайн формата Cyprus flight pass, която може да бъде открита на следната уеб страница.

От два дни България е в аления лист и на Тунис. Това значи, че и за там наложително се изисква негативен PCR тест, изработен в границите на 72 часа преди отпътуването от България и в границите на 120 часа преди идването в Тунис. Пристигащите пасажери се слагат под наложителна 14-дневна карантина за тяхна сметка в особено готови центрове за изолираност под наблюдаване, показва Министерство на външните работи. Задължително пътуващите от България жители показват преди полета за Тунизийската република копие от направената резервация в един от хотелите, данни за които са поместени в приложената спомагателна информация.

От вторник негативен PCR тест е нужен и за пътешестване до Босна и Херцеговина. Тестът би трябвало да е осъществен през последните 48 часа преди влизането. Австрия също вкара такова условие, само че пробата би трябвало да е изработен 72 часа преди пътуването.

Миналата седмица Италия вкара наложителна 14-дневна карантина за всички пасажери, влизащи в Италия от България и от Румъния, както и за пасажери, които са обитавали или са прекосявали директно през тези страни в границите на последните 14 дни преди идването им в Италия. Действието на тази заповед е до края на този месец, заради което се чакат новите разпореждания на управляващите в Рим.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР