Словенецът Примож Роглич е големият губещ в 15-ия етап на

...
Словенецът Примож Роглич е големият губещ в 15-ия етап на
Коментари Харесай

Примож Роглич загуби 40 секунди в 15-ия етап на Джирото

Словенецът Примож Роглич е огромният губещ в 15-ия стадий на Ообиколката на Италия. Състезателят на Jumbo-Visma имаше доста проблеми при превъзмогването на дистанцията от 221 километра сред Ирвеа и Комо и в последна сметка загуби цели 40 секунди по отношение на краткотрайния водач в Джирото Ричард Карапас от Movistar.
 Роглич завоюва и второто тичане по часовник в Джирото
Иначе успеха сграбчи Дарио Каталдо от Astana, който дружно с италианския си съотечественик Матиа Катанело от Androni Giocattoli, нападна още в самото начало на стадия и кара пред всички останали до самия край. Каталдо пресече финалната линия с време от 5 часа, 48 минути и 15 секунди, като съумя да удържи финалната офанзива на Катанело.

На трето място приключи британецът Саймън Йейтс от Mitchelton-Scott, който бе най-свеж в последните 10 километра. Той застигна група от трима колоездачи и в последна сметка приключи отпред на нея на 11 секунди зад Каталдо. Точно зад Йейтс финалната линия пресякоха сънародникът му Джон Карти Хю от EF Education First, лидерът в генералното класиране Ричард Карапас и италианецът Винчецо Нибали от Bahrain-Merida.

Роглич, който беше апетитен за любимец, имаше доста проблеми по време на целия стадий, като се наложи да сменя велосипеда си, а на последното втурване към Комо падна един от завоите.

Все отново словенецът бързо съумя да яхне още веднъж велосипеда си и в последна сметка да приключи на 13-о място на 51 секунди зад спечелилия Каталдо. Така в генералното класиране Карапас съумя да усили до 47 секунди преднината си пред него. Трети е Нибали, който е на тъкмо 1 минута зад Роглич.

В понеделник е вторият и финален почивен ден преди края на " Джирото ", а във вторник предстоят 191 километра от Ловере до Понте ди Леньо.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР