Словашкото изобретение AirCar се превръща лесно от кола в мини-самолет(снимка:

...
Словашкото изобретение AirCar се превръща лесно от кола в мини-самолет(снимка:
Коментари Харесай


Словашкото изобретение AirCar се превръща


Словашкото откритие AirCar се трансформира елементарно от кола в мини-самолет
(снимка: Klein-Vision)

Летяща кола, способна да развива скорости над 160 км/ч при височина на полета 2 500 метра, получи документ за летателна валидност от Словашкия транспортен орган. Сертифицирането пристигна след 70 часа полетни теста и повече от 200 излитания и кацания, оповестиха от компанията.

Хибридният автомобил-самолет AirCar работи с мотор на BMW и нормално гориво от бензинова помпа. Необходими са му две минути и 15 секунди, с цел да се трансформира от автомобил в мини-самолет.

„ Сертификацията на AirCar отваря опциите за всеобщо произвеждане на доста ефикасни летящи коли ”, споделя основателят на возилото проф. Стефан Клайн, представен от. „ Това е публично и последно удостоверение на способността ни да променим метода, по който се случва пътуването на междинни дистанции ”.

През юни летящият автомобил приключи 35-минутен полет сред интернационалните летища в Нитра и Братислава, Словакия. Сега компанията се надява, че скоро ще може да се похвали с летяща кола, която се придвижва от Лондон до Париж.

AirCar извърши сполучливо 35-минутен полет сред две летища в Словакия
(снимка: Klein-Vision)

Трябва да сме внимателни в оптимизма по отношение на този нов тип транспортни средства, предизвестява доктор Стив Райт, старши теоретичен помощник по авионика и самолетни системи в Университета на Западна Англия.

„ От транспортна позиция има пазарна ниша за сходно транспортно средство – въпреки и доста забавна ниша ”, разяснява той. Става дума за безпилотните летящи таксита.

AirCar излетява и каца като стандартен аероплан и изисква лидерът да има лиценз за водач. Но редица компании работят върху безпилотни, т.е. изцяло самостоятелни въздушни таксита с благоприятни условия за отвесно кацане и политане. Очаква се това да бъде по-удобната и желана форма на превоз.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР