Словашкият Върховен съд (ВС) отхвърли предложение на генералния прокурор Яромир

...
Словашкият Върховен съд (ВС) отхвърли предложение на генералния прокурор Яромир
Коментари Харесай

Словашкият ВС не забрани парламентарно представена крайнодясна партия

Словашкият Върховен съд (ВС) отхвърли предложение на генералния прокурор Яромир Чижнар да бъде неразрешена крайнодясната "Народна партия - Наша Словакия " (НПНС), която има 14 депутати от 150 в Народното събрание, съобщи АП.

Във импортираното си преди две години предложение Чижнар декларира, че тази партия е екстремистка формация, чиито действия нарушават конституцията на Словакия. Министърът на правораздаването Габор Гал пък тази заран, преди съдът да разгласи решението си, дефинира НПНС като нацистка.

Съдът през днешния ден реши, че генералният прокурор не е показал задоволителни учредения за възбрана на партията. Решението е дефинитивно. Ако предлагането на генералния прокурор беше признато, това щеше да е първата възбрана на парламентарно показана партия в Словакия.

"Народна партия - Наша Словакия " намерено се възхищава на марионетния режим в Братислава по време на нацистката окупация през Втората международна война. Членовете на партията употребяват нацистки поздрави, упрекват ромите за престъпността в бедните региони, считат НАТО за терористична формация и желаят Словакия да излезе от Алианса и от Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР