Словашкият премиер Игор Матович сравнява пандемията на с управлението на

...
Словашкият премиер Игор Матович сравнява пандемията на с управлението на
Коментари Харесай

Словашкият премиер сравни COVID-19 с комунистите

Словашкият министър председател Игор Матович съпоставя пандемията на с ръководството на комунистическата партия в страната сред февруари 1948 година и края на 1989 година, заяви ТАСС, представена от БГНЕС.
" Трябва да се борим с ковид, както по-рано с комунистите ", сподели Матович късно в понеделник след срещата на спешния център за битка с коронавирусната зараза в републиката.
 Словакия стартира всеобщо тестване за ковид Словакия стартира всеобщо тестване за ковид
Словакия стартира през днешния ден да тества за ковид съвсем цялото си население – невиждана по повсеместност стратегия, която ще продължи...
" Това бяха и чужденците, които ни унищожиха живота и не ни разрешиха да дишаме свободно. Сега тук имаме нещо, пристигнало извън, коронавирусът ", сподели словашкият министър председател.
Матович направи изказването преди Деня на свободата и демокрацията, формален празник в и Чехия.
На 17 ноември 1989 година силите за сигурност на Чехословашката социалистическа република започнаха репресии против демонстрацията на студенти в Прага. Това събитие провокира така наречен Кадифена гражданска война, която през декември същата година докара до промяна на политическия режим в тогавашната Чехословакия.
Словашкият парламент одобри закон по-рано този месец, обозначаващ Комунистическата партия на Чехословакия (съществувала в интервала 1921-1990 г.) и нейния районен клон, Комунистическата партия на Словакия (създадена през 1948 г.), като незаконна организация.
 Словакия вкарва нови ограничения против ковид Словакия вкарва нови ограничения против ковид
Правителството на Словакия не разрешава от на следващия ден събирането на повече от шест души от разнообразни фамилии. Мярката е в отговор на бързото на...
Според последните данни размерът на случаи на ковид в Словакия надвишава 87 000. Около 526 жители са умряли от затруднения, породени от ковид през последните осем месеца и половина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР