Словашкият премиер Игор Матович сравнява пандемията на коронавируса с управлението

...
Словашкият премиер Игор Матович сравнява пандемията на коронавируса с управлението
Коментари Харесай

Словашкият премиер: Трябва да се борим с COVID-19, както по-рано с комунистите

 Словашкият министър председател Игор Матович съпоставя пандемията на ковид с ръководството на комунистическата партия в страната сред февруари 1948 година и края на 1989 година, заяви ТАСС.

“Трябва да се борим с ковид, както по-рано с комунистите ", сподели Матович късно в понеделник след срещата на спешния център за битка с коронавирусната зараза в републиката.

“Това бяха и чужденците, които ни унищожиха живота и не ни разрешиха да дишаме свободно. Сега тук имаме нещо, пристигнало извън, коронавирусът ", сподели словашкият министър председател.

Матович направи изказването преди Деня на свободата и демокрацията, формален празник в Словакия и Чехия.

На 17 ноември 1989 година силите за сигурност на Чехословашката социалистическа република започнаха репресии против демонстрацията на студенти в Прага. Това събитие провокира така наречен Кадифена гражданска война, която през декември същата година докара до промяна на политическия режим в тогавашната Чехословакия.

Словашкият парламент одобри закон по-рано този месец, обозначаващ Комунистическата партия на Чехословакия (съществувала в интервала 1921-1990 г.) и нейния районен клон, Комунистическата партия на Словакия (създадена през 1948 г.), като незаконна организация.

Според последните данни размерът на случаи на ковид в Словакия надвишава 87 000. Около 526 жители са умряли от затруднения, породени от ковид през последните осем месеца и половина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР