Словакия започва процеса по предаване на изтребителите си МИГ-29 на

...
Словакия започва процеса по предаване на изтребителите си МИГ-29 на
Коментари Харесай

Словакия започва процеса по предаване на изтребителите си МиГ-29 на Украйна

Словакия стартира процеса по предаване на изтребителите си МИГ-29 на Украйна. Страната чака Киев да направи публично искане. Премиерът и министърът на защитата обясниха на конференция в Братислава, че няма вид Словакия да даде изтребителите без отплата от съдружниците. Страната към този момент е получила зенитни ракети и танкове от Германия и 80 милиона евро от Европейския съюз за изпратената в Украйна бойна техника, оповестява НОА.

По разнообразни данни Словакия може да изпрати в Украйна сред 11 и 14 изтребителя МиГ-29. На конференцията не беше посочена численост. Медиите пишат, че е противоречиво от юридическа позиция дали държавното управление може да вземе такова решение или би трябвало избор в Народното събрание.

" Ние получаваме пари за това. Без отплата от Европейския съюз би означавало да предадем бойната техника, без да получим нищо. А ние желаеме както да помогнем на Украйна, по този начин и да получим отплата ", сподели министър председателят на страната Едуард Хегер.

" Ние просто не можем да използваме тези машини повече. Нямаме аварийни елементи за Миг-29. Защо да не ги дадем и да получим отплата за това? ", добави министърът на защитата Ярослав Над.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР