Словакия връща пълната карантина за поне три седмици. Хората ще

...
Словакия връща пълната карантина за поне три седмици. Хората ще
Коментари Харесай

Словакия въвежда пълна карантина за три седмици


Словакия връща цялостната карантина за най-малко три седмици. Хората ще могат да напущат дома си единствено, с цел да отидат на работа, на доктор и до магазина съобщи ТАСС.

На полицията е разпоредено да управлява спазването на ограниченията. Нарушителите ще бъдат глобявани.

Най-строгите ограничавания ще бъдат в действие до 1 ноември.

Това е обвързвано със почналото в Словакия тестване на популацията за ковид. По-рано министър председателят Игор Матович съобщи, че е належащо " оптимално да бъдат лимитирани обществените контакти, с цел да не се заразяват жителите преди тази извънредно значима процедура ".

Най-строга възбрана за напредване е въведена до 1 ноември в регионите, където епидемиологичната конюнктура провокира най-голямо безпокойствие у медиците. Става дума за региона на градовете Бардейов (Североизточна Словакия), Долни Кубин, Твърдошин и Наместово (Северна Словакия). Там дома си могат да напущат единствено тези, които имат информация за негативен тест за ковид, получен не по-късно от 23 октомври. На тях им е позволено да пътуват до работа и да се разхождат за малко. Останалите жители ще могат да излизат на улицата единствено в изключителни случаи - с цел да отидат до най-близкия хранителен магазин, за приемане на неотложна здравна помощ или с цел да разходят домашните си любимци на не повече от 100 м от непрекъснатия си адрес.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР