Словакия повиши нивото на терористичната заплаха след терористичните актове наскоро

...
Словакия повиши нивото на терористичната заплаха след терористичните актове наскоро
Коментари Харесай

Словакия повиши нивото на терористичната заплаха

Словакия увеличи равнището на терористичната опасност след терористичните актове неотдавна в Испания и Финландия, заяви ръководителят на словашката полиция Тибор Гашпар.
" Нивото на терористичната опасност в страната е вдигнато от минималното, първо, до второ ниво. Това обаче не значи, че има непосредствена опасност от терористични актове за Словакия. Тази мярка е реакция на това, че покрай нашите граници са минавали уредниците на терористичните офанзиви в страните от Евросъюза ", разясни Тибор Гашпар.
Освен това съществуват и „ някои други обстоятелства “, поради които се покачва степента на оперативна подготвеност на словашките спецслужби и полиция. По думите му такива фактори са идните в страната идващите месеци политически, публични и спортни мероприятия, съобщи БГНЕС.
Новата мярка планува да се усили броят на полицейските патрули в обитаемоте места, както и в местата за скупчване на жители, а също стягане на контрола по границите на страната. Словашките управляващи по-строго ще ревизират чужденците, които желаят виза за влизане в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР