Слоесто-купестите облаци ще започнат да изчезват заради увеличаващото се ниво

...
Слоесто-купестите облаци ще започнат да изчезват заради увеличаващото се ниво
Коментари Харесай

Учени вещаят невиждани горещини и екстремно време заради изчезване на вид облаци

Слоесто-купестите облаци ще стартират да изчезват поради увеличаващото се равнище на въглероден диоксид, а това ще докара до внезапно стопляне на Земята. Това сочи създаден от учени от Калифорнийския софтуерен университет климатичен модел, съобщи БГНЕС.
Съгласно модела, температурата на Земята може да доближи сериозно равнище поради изгубването на този тип облаци, тъй като в действителност тези облаци отразяват огромна част от слънчевите лъчи, които другояче биха стигали до земната повърхнина и биха я нагрявали извънредно повече.
При несъмнено превишаване на въглеродния диоксид в атмосферата, слоесто-купестите облаци ще станат нестабилни. Това ще предизвика, както допускат специалистите, доста по-висока температура на въздуха наоколо до земната повърхнина и стремглаво световно стопляне. Това ще се случи при централизация на въглероден диоксид от 1200 ppm (части на милион). Сега това равнище е 410 ppm. До рисковото равнище ще се стигне още през идващия век.
Междувременно, американски учени са проучили въздействието на климата върху трансформацията на евентуалната топлинна сила в кинетична сила на въздушните маси. Те са анализирали данните за промените в атмосферата на междинните ширини. Изследвани са индикатори от последните 40 години на климатичните спътници.
Оказва се, че евентуалната сила понижава с 1,5% на всеки 10 години. Ако тази наклонност продължи, процесът ще докара до внезапно намаляване на циклоните, настоящи в умерените ширини. В резултат на това ще се понижи преносът на топлота от юг на север, ще се усилят проливните дъждове и стихии, ще има повече горещи дни, в които няма вятър.
Американските специалисти имат намерение да създадат по-подробни прогнози за всеки континент на Земята. Това ще помогне на локалните поданици и управляващите дейно да се приготвят за началото на " новото " лято.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР